xcounter
#

Два нові "Айленди" для ВМС України прибули в Одесу

1601
Р192 "Суми" та Р193 "Фастів" на борту Ocean Grand проходять протоку Дарданелли / Фото: Reuters
Р192 "Суми" та Р193 "Фастів" на борту Ocean Grand проходять протоку Дарданелли / Фото: Reuters

На черзі – підготовка цих катерів до експлуатації та вводу в стрій українського флоту

Сьогодні, 23 листопада судно "Ocean Grand", що вирушило із міста Балтімор, штат Меріленд, США, прибуло до порту Одеси та доставило два патрульні катери типу Island.

Як пише прес-служба ВМС України, далі на черзі – "Айленди" пройдуть митний контроль, їх розвантажать, відбуксують до місць майбутнього базування та підготують до експлуатації після тривалого транспортування.

Читайте також: У США обговорюють швидку поставку в Україну гелікоптерів Мі-17, ПЗРК Stinger та додаткових ПТРК Javelin
Суховантаж Ocean Grand із катерами типу Island на борту заходить в акваторію Одеського морського порту, фото - прес-служба ВМС України

Командування ВМС України поки що не уточнює, протягом якого часу відбудеться ввід у стрій нових патрульних катерів типу Island.

"Ми вдячні американським партнерам за багаторічну незмінну підтримку надану Україні. Ми високо цінуємо вклад Сполучених Штатів Америки задля стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, Надаючи допомогу у захисті суверенітету і територіальної цілісності України, США на чолі консолідованої світової спільноти захищає демократичні цінності та трансатлантичну безпеку", - наголосив Командувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Патрульний катер "Старобільськ" та гвинтокрил Мі-14 Морської авіації, фото - прес-служба ВМС України
Читайте також: США використали "Руслан" однієї з авіакомпаній України, щоб вивезти гелікоптери ВПС Афганістану