xcounter
#

ДШВ та ССО отримають бронеавтомобілі "Козак-2М1", поставки відбудуться в другій половині 2021 року

7201
Під час своїх випробувань "Козак-2М1" пройшла понад 15 тисяч кілометрів, зокрема і по місцевості, яка призначена виключно для руху гусеничної техніки
Під час своїх випробувань "Козак-2М1" пройшла понад 15 тисяч кілометрів, зокрема і по місцевості, яка призначена виключно для руху гусеничної техніки

Рекомендація до прийняття на озброєння ЗСУ машини "Козак-2М1" була видана в квітні 2020 року

Десантно-штурмові війська та Сили спеціальних операцій ЗСУ отримають на озброєння броньовану бойову машину "Козак-2М1".

Ця ББМ була розроблена відповідно оперативно-тактичних вимог, які надали ці роди військ. Перші поставки "Козак-2М1" заплановані на другу половину 2021 року.

Читайте також: Бронеавтомобіль "Козак-2М1" прийнято на озброєння ЗСУ (відео)

Про це сповіщає "АрміяІнформ".

Зазначається, що розробка та випробування колісного всюдиходу, а також внесення змін відповідно до особливостей та потреб десантників і спецназівців, тривали впродовж кількох місяців із безпосереднім залученням представників цих елітних родів військ.

У 2019−2020 роках "Козак-2М1" з позитивними результатами пройшов державні випробування. У квітні 2020-го ця ББМ рекомендований державною комісією до прийняття на озброєння вітчизняного війська.

Головним озброєнням "Козак-2М1" є 12,7-мм великокаліберний кулемет НСВ, який встановлений у захищеній турелі

Також зазначається – під час експлуатації у Збройних Силах України броньований автомобіль "Козак-2" "зарекомендував себе як надійний колісний панцирник, що забезпечує практичне виконання всього спектру поставлених перед підрозділами бойових завдань". Тому мотив купувати машини на заміну цієї ББМ – наразі незрозумілий.

Натомість, "АрміяІнформ" вирішила наголосити, що у період із 2016 рік і по нинішній час машину "Козак-2" для українського війська закуповували за державними контрактами за договірною ціною, встановленою у 2017 році, яка становила близько 8,4 млн гривень і не переглядалася.

"Козак-2М1" відповідає натівському стандарту захисту STANAG 4569 level 2 за захистом від стрілецької зброї та level 3а за протимінним захистом

За державним контрактом, укладеним у грудні 2019-го, договірна ціна на "Козак-2" у 9,28 млн гривень була визначена на підставі фактичних витрат, з урахуванням підвищення мінімальної заробітної плати й збільшення вартості енергоносіїв.

Перевірки та аудит уповноваженими органами контролю зауважень до ціноутворення за укладеними державними контрактами на закупівлю броньованих автомобілів "Козак-2" не виявили.

В грудні 2020 року партію бронеавтомобілів "Козак-2" отримала морська піхота
Читайте також: Частка приватних компаній у ДОЗ-2020 склала 54%: які підприємства отримали найбільше замовлень