xcounter
#

Другий за 2 дні удар по Москві міг зачепити власника технологій по БПЛА "Форпост"

19039
Результати нальоту на Москву в ніч на 1 серпня 2023 року, зображення з відкритих джерел
Результати нальоту на Москву в ніч на 1 серпня 2023 року, зображення з відкритих джерел

Це показує, наскільки "дірявою" та негнучкою є протиповітряна оборона рашистів

В ніч на 1 серпня 2023 року столиця-країни агресора Москва зазнала нової атаки за допомогою безпілотників. Міноборони РФ уже традиційно стверджувало, що начебто зуміло придушити усі дрони за допомогою своїх засобів РЕБ. Однак, за повідомленням мерії Москви, результатом такого "придушення" стало влучання кількох безпілотників у хмарочос "Москва-Сіті".

При цьому, за деякими даними, влучання припали саме на поверх 21 вежі IQ, де розташовані будівлі міністерства промисловості й торгівлі (Минпромторг) РФ. І якщо це справді так, то це означає, що під удар потрапила доволі значуща частина рашистської індустрії по виробництву безпілотників.

Читайте також: Сервісний центр Baykar буде створений попри війну: обслуговувати Bayraktar TB2 будуть в Україні
Результати нальоту на Москву в ніч на 1 серпня 2023 року, зображення з відкритих джерел

Річ у тім, що рашистський Минпромторг фактично виконує управління виробництвом БПЛА та засобів зв’язку військового призначення на потужностях російського ВПК. Більш того – саме це російське міністерство є формальним та фактичним власником усього пакету технологій, що стосуються серійного виробництва БПЛА типу "Форпост", та переробки цих дронів у розвідувально-ударний варіант.

Виходячи з цих критеріїв, російський Минпромторг є цілком легітимною військовою ціллю як орган воєнно-політичного управління РФ. Тому цілком ймовірно, що саме ця будівля й справді була ціллю безпілотників з "бавовною". А заяви про "придушення засобами РЕБ" Міноборони РФ робить хіба що для збереження власного реноме та для спроби недопущення паніки.

Процес виробництва рашистських БПЛА "Форпост", ілюстративне фото з відкритих джерел

Наявні у відкритому доступі зображення та відео не дають "зачіпок" щодо того, який саме тип безпілотника міг бути використаний для нового удару по Москві.

Тому тут лише логічним чином можемо припустити, що для другого за 2 дні нальоту на столицю країни-агресора міг бути використаний той же далекобійний дрон-камікадзе під умовною назвою "Бобер", перші детальні фото якого з’явились у відкритому доступі лише кілька днів тому.

Демонстрація дрона-камікадзе під умовною назвою "Бобер" під час форуму в рамках проекту "Армія дронів", 25 липня 2023 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Чергова катастрофа з Watchkeeper: британці тепер питають, а чи потрібен їм дорогий проблемний БПЛА