xcounter
#

Другий Leopard 2A4 приїхав на заміну словацьких БМП-1: залишилося менше дев’яти місяців, щоб поставити ще 13

5184
Leopard 2A4, фото Krauss-Maffei Wegmann (KMW)
Leopard 2A4, фото Krauss-Maffei Wegmann (KMW)

До кінця року Словаччина має отримати ще 12 німецьких танків Leopard 2A4

Словаччина продовжує отримувати танки від Німеччини у рамках "кільцевого обміну" в обмін на поставлені Україні бойові машини піхоти – збройні сили країни наразі отримали другий танк Leopard 2A4. Про передачу другої машини повідомляє міністерство оборони Словаччини.

Leopard 2 Словаччина Україна БМП-1
Словацький Leopard 2, фото Ministry of Defence of the Slovak Republic

Ці машини перед передачею проходять комплексний капітальний ремонт на потужностях Rheinmetall, а згодом її тестують вже безпосередньо в Словаччині.

Читайте також: Чи є сенс наварювати на Leopard 2A4 динамічний захист: чи робили це раніше і до якого висновку прийшли

Нагадаємо, що минулого року Німеччина та Словаччина домовилися про "кільцевий обмін", у рамках якого остання повинна була передати для Збройних Сил України 30 одиниць своїх БМП-1 (про передачу машин Україні повідомлялося наприкінці листопада) і натомість отримати від Німеччини "танковий" пакет оборонної допомоги.

У нього, крім 15 танків Leopard 2A4, входять також боєприпаси, сучасні засоби зв’язку, навчання тощо – загалом вартість переданих танків та іншого оцінювалася у понад 100 млн доларів.

Перший танк Leopard 2A4 на заміну БМП-1 німці поставили словакам у грудні минулого року, тепер поставлено й другий, через чотири місяці після передачі першого танка.

Водночас ті 13 танків, що залишилися, мають бути поставлені до кінця цього року – про це підтверджують безпосередньо в оборонному відомстві Словаччини – таким чином, машини мають бути поставлені вже за вісім з половиною місяців.

Читайте також: Leopard 2A4 можна модернізувати до рівня Leopard 2A7, і на це вже є перший покупець