xcounter
#

Перший Leopard приїхав на заміну словацьких БМП-1, які допомагають нищити російську армію

18654
Leopard 2A4, фото ілюстративне
Leopard 2A4, фото ілюстративне

Загалом передача Словаччині всього 15 танків Leopard розтягнеться майже на рік

Німеччина передала Словаччині танк Leopard 2 – це перший з 15 танків Leopard 2A4, який має отримати Словаччина у рамках так званих "кругових" постачань, за якими Україна отримує радянську техніку, а країни, що її постачають – заміну від своїх союзників.

Читайте також: Одній з країн НАТО раптом стали "непотрібні" її Leopard 2, але це не Німеччина

Наразі відомо, що у 2022 році Словаччина отримає лише один танк, а решту – вже у 2023 році. Загалом кількість техніки, що буде передана Німеччина, оцінюється у понад 100 млн євро. У цю суму також входять запчастини техніки та навчання екіпажів. Крім того, німецькі Leopard 2A4 перед передачею також проходять модернізацію і капітальний ремонт.

Нагадаємо, що 15 листопада Німеччина та Словаччина зрештою остаточно домовилися про "круговий обмін" 30 словацький БМП-1 для ЗСУ на 15 танків від Німеччини.

Водночас 29 листопада міністр оборони Словаччини Ярослав Надь повідомив, що радянські бойові машини піхоти вже передані збройним силам України.

Разом з тим, у постачанні Словаччині німецьких танків варто згадати такий нюанс – що в цілому ремонтуватиме лише 15 танків Leopard 2 Німеччина буде майже цілий рік.

Читайте також: США натякнули Німеччині, що вона може поставити Leopard 2 для ЗСУ "без Abrams" - ЗМІ