xcounter
#

ДРГ з Білорусі вже заходять в Україну: деякі зловили у Київський області - Георгій Тука

59669
Ворожі ДРГ можуть виконувати завдання з мінування шляхів
Ворожі ДРГ можуть виконувати завдання з мінування шляхів

Вперше про загрозу появи ДРГ з Білорусі публічно стало відомо у червні

На Київщині зафіксована робота диверсійно-розвідувальних груп, які інфільтруються через кордон з Білоруссю. Мова йде про професійних підготовлених бійців і не тільки громадян РФ, а й Білорусі, деякі з цих ДРГ вже знешкоджені.

Про це заявив колишній голова Луганської ВГА Георгій Тука в інтерв'ю виданню Главред, зазначивши, що цю інформацію він отримав від знайомих бійців сил оборони України.

Читайте також: Понад 30 порталів у пекло для рашистів: які наступні цілі для HIMARS, скільки це коштує та чи буде вигідно

"Вже на Київщині зафіксовані факти роботи ДРГ, які прибули безпосередньо з Білорусі. І вже спецслужби мають результативні затримання учасників цих ДРГ, які не є громадянами України - мова йде безпосередньо про іноземців, росіян та білорусів, які є фаховими диверсантами, а не просто якимись там зрадниками. Отже, відбувається певна активація дій північного угруповання РФ. Чим вона завершиться - можемо лише спостерігати, але маємо бути готові до найгіршого сценарію", - повідомив Георгій Тука.

армія білорусі

Також він зазначив, що під час тимчасової окупації територій північних областей України, по селах "нишпорили в формі білоруські поліцейські", які намагались з’ясовувати місцеперебування ветеранів АТО та ООС.

З боку Defense Express зазначимо, що про загрозу направлення Білоруссю, для ворожих дій проти України, диверсійно-розвідувальних груп стало відомо у червні. Водночас наразі істотного посилення ударного угрупування на території сателіта РФ - немає. Але це не виключає його формування та нарощування за відносно короткий строк - протягом 3-4 тижні, що з боку ЗСУ вимагає тримати вздовж усього 1000-км кордону з Білорусі відповідні сили.

Водночас, за повідомленнями спільноти "Беларускі Гаюн" останнім часом помічена висока активність військової транспортної авіації РФ.

Читайте також: Як зробити з Т-62 дешевий "Терминатор", як СБУ "врятувало" ЗРК С-300 та чим від "Нептуна" захищають Кримський міст рашисти: події тижня війни від Defense Express
ТЕГИ Війна