xcounter
#

Для нового шушпанцера з МТ-ЛБ рашисти "пограбували" пам'ятники з торпедними катерами 1939 року (відео)

19537
МТ-ЛБ з зеніткою 2-УК-Т
МТ-ЛБ з зеніткою 2-УК-Т

У окремій гілці сучасної російської бронетехніки з'явився новий гібрид - МТ-ЛБ з зеніткою 2-УК-Т від торпедного катера проєкту 123 "Комсомолец"

У РФ впевнено продовжують створення нової лінійки шушпанцерів на базі МТ-ЛБ шляхом наварювання до неї різноманітного корабельного озброєння. Й після того, як мережу підірвав аналоговнєтний гібрид МТ-ЛБ та корабельної зенітної установки 2М-3, рашисти пішли далі.

Тепер на цю платформу встановлена й зенітна кулеметна установка 2-УК-Т з двома 12,7-мм кулеметами ДШК.

Читайте також: Крилата стелс-ракета Storm Shadow для України: чому це дійсно game changer для ЗСУ від Великої Британії

Ця зенітна установка базово встановлювалась на торпедні катери проєкту 123 "Комсомолец", який був спроєктований у 1939 році.

123
Катер проєкту 123 "Комсомолец" та шушпанцер рашистів

Загалом випуск цих катерів продовжувався до 1955 року у декількох модернізаціях. Й загалом вся бойова історія цих катерів завершилась ще у Другу світову, а

Катер проекту 123
Катер проєкту 123 "Комсомолец", остання модернізація 123К 1950 року з РЛС

А зараз "Комсомольці" можливо знайти лише у вигляді пам'ятників та музейних експонатів. Наприклад, однин з них прямо у тематичному музеї у Москві.

Й таким чином залишається лише питанням, чи у РФ дійсно зберігались установки 2-УК-Т для списаних ще бозна-коли торпедних катерів, або вони все ж таки почали їх демонтувати з пам'ятників.

Читайте також: Що це за легкі штурмовики L-159, про передачу яких Україні заговорили в Чехії