xcounter
#

Defense Express: зустрічаємо Новий 2022 рік актуальними новинами та здоровим глуздом

Новий рік вимагатиме від усіх сил, витримки, критичного мислення та здорового глузду
Новий рік вимагатиме від усіх сил, витримки, критичного мислення та здорового глузду
1210

Цей рік команда Defense Express прагнула оперативно доносити нашим читачам та глядачам важливі, цікаві новини та розповідати про актуальні події в країні та світі.

Ми вважаємо, що за підсумками 2021 року це нам вдалося. Це підтверджує статистика переглядів наших публікацій та відео та час, який читачі приділяють ознайомленню з ними. Ми бачимо, що ресурс Defense Express читають уважно.

РК-360МЦ
РК-360МЦ "Нептун"

Ми знаємо і про реакцію на наші публікації – як на он-лайн платформі, так і у "твердому" журналі. Від позитивної - з підтримкою нашої роботи до спроб вплинути на редакційну політику у бік більшої стриманості в оцінці тих чи інших фактів та посадових осіб. Що, власне, також є доброю новиною – бо є наслідком того, що засоби масової інформації ще спроможні виконувати свою стримуючу функцію у протидії гонитві за масовим хайпом. Або коли чорне чи сіре намагаються подавати широкому загалові як біле і переможне...

Читайте також: ​Чи справдилися очікування від 2021 року в ОПК України: гострий матеріал, який нікому не сподобається

Рік 2022 не буде простішим, ніж той, який ми майже пройшли.

Javelin FGM-148E
Javelin FGM-148E у ЗС України

Загроза агресії з боку непередбачуваної Росії – як тривала даність; розвиток власних Збройних Сил та повільне переозброєння армії – і за умов обмежених ресурсів, і через ігнорування пріоритетів; неоднозначна реформа державної оборонної промисловості з розбалансуванням системи управління; хитка допомога Європи і вибіркова – від США; тривожні виклики для вітчизняних оборонно-промислових компаній з боку закордонних оборонних монстрів, для яких Україна – все таки ринок збуту; обмеженість доступу до ключових компонентів (де пандемія - лише як тригер) з налагодженням нової кооперації і початком нового технологічного розподілу світу. І далі, далі, далі…

С-300
Пуск ЗРК С-300

Всі ці виклики формуватимуть безліч інформаційних приводів, тлумачень та оцінок. І, власне, вимагатимуть конкретних дій, рішень та результатів – і від державних структур, і від кожного з нас.

ROBONEERS
Роботизована система розробки компанії ROBONEERS

Про те, що відбуватиметься, ми, як завжди, будемо тримати в курсі наших читачів, глядачів та передплатників, яким маємо подякувати за увагу та інтерес до усіх наших проєктів, ініціатив та поточної інформаційно-аналітичної роботи.

Також повторю те, що вважаю важливим у контексті нашої інформаційно-просвітницької місії.

Ми будемо усіляко підтримувати людей та компанії, що на тлі всіх бюрократичних, фінансових та алогічних перешкод втілюють свої ідеї у конкретні проєкти – з набуттям нових компетенцій та можливостей для країни, війська та "оборонки".

Тож новий рік знову вимагатиме від усіх сил, витримки, критичного мислення та здорового глузду. Чого усім нам і побажаємо!

Читайте також: РФ "частково відвела" війська, але не відмовилась від агресивних планів проти України