xcounter
#

ДБР розслідує катастрофу на Житомирщині, яка забрала життя трьох пілотів

2670
Уламки літаків L-39 на місці катастрофи на Житомирщині, фото – прес-служби ДБР
Уламки літаків L-39 на місці катастрофи на Житомирщині, фото – прес-служби ДБР

Водночас, у Повітряних Силах закликали обережно ставитись до термінів оприлюднення чутливої інформації

Прес-служба Державного бюро розслідувань повідомило, що працівники установи розслідують обставини авіакатастрофи на Житомирщині, яка відбулась 25 серпня 2023 року. Того дня під час виконання бойового завдання зіткнулись два навчально-бойові L-39, внаслідок чого загинули всі три пілоти Повітряних Сил, які були на борту цих літаків.

ДБР розслідує цю справу за статтею 416 Кримінального кодексу України "Порушення правил польотів або підготовки до них". Особлива увага приділятиметься вивченню технічного стану літаків та дотриманнюправил підготовки до польотів. Профільні спеціалісти ретельно дослідять "чорні ящики" та інформацію на цих пристроях.

Читайте також: "Українська бронетехніка" поставила ЗСУ перші кілька тисяч 122-мм снарядів до Д-30 та "Гвоздика"

"ДБР висловлює співчуття родинам загиблих військових та проведе ретельну перевірку для встановлення причин трагедії. Втрата кожного воїна - величезна втрата для усієї країни", - додають в прес-службі установи.

До цього моменту Повітряні Сили України в своєму офіційному повідомленні фактично підтвердили інформацію, яка до цього з’явилась у соцмережах про те, що під час цієї катастрофи загинув відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний "JUICE", він же Андрій Пільщиков, котрий брав активну участь в захисті неба над Києвом у перші тижні повномасштабного вторгнення та неоднократно в своїх інтерв’ю для західних ЗМІ закликав надати Україні винищувачі F-16.

"Висловлюємо співчуття рідним загиблих. Це болюча і непоправна втрата для всіх нас. Також просимо обережно та з розумінням ставитись до термінів оприлюднення чутливої інформації, відповідно до встановлених процедур та етичних норм", - наголосили в своєму повідомленні Повітряні Сили.

Журналісти "Суспільного" та "Радіо Свобода" в своїх повідомленнях додають, що обидва L-39 впали подалі від житлових будинків, цивільні мешканці під час цієї катастрофи не постраждали. Станом на 15.30 26 серпня 2023 року наші військові уже на той момент начебто забрали для вивчення уламки обох літаків на місці аварії.

Пошукові роботі на місці катастрофи, фото - "Радіо Свобода"
Читайте також: Як під JDAM-ER адаптували наші МіГ-29, і що цікаве можуть вішати під Су-25