xcounter
#
Pentagon&COVID-19
Pentagon&COVID-19

COVID-19: В Пентагоні звинуватили РФ в поширенні брехні

РФ розповсюджує в англомовному інформаційному просторі небезпечні фейки щодо коронавірусу
319

Російська Федерація особливо прихильна до розповсюдження коронавірусної дезінформації і використовує це в інтересах створення атмосфери глобальної недовіри та розгубленості.

Про це, як повідомляє Defense Express з посиланням на Military.com, під час телефонного брифінгу щодо міжнародної підтримки COVID-19 та боротьби з дезінформацією, що відбувся минулого тижня в США, заявила заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Лора Купер .

До подібних дій можна віднести поширення РФ в англомовному інформаційному просторі різноманітних фейків щодо пандемії COVID-19.

Зокрема це стосується інформації про те, що миття рук не перешкоджає поширенню смертельно небезпечного вірусу. "Нещодавно наприкінці березня ... ми побачили статті, що миття рук неефективне", - заявила заступник помічника міністра оборони США.

Представник міністерства оборони США підполковник ВПС Карла Глісон проводить телефонний брифінг щодо міжнародної підтримки COVID-19 та боротьби з дезінформацією із заступником помічника міністра оборони з питань Росії, України та Євразії Лорою Купер, заступником помічника міністра оборони США з питань Китаю Чадом Сбрагією та заступником помічника міністра оборони США з питань Європи та НАТО Майклом Райаном (Пентагон, штат Вашингтон, округ Колумбія, 9 квітня 2020 року)/ Фото: Ліза Фердінандо, міністерство оборони США

Крім того, як заявила заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Лора Купер, РФ розповсюджує в англомовному інформаційному просторі і інші суспільно небезпечні фейки щодо коронавірусу COVID-19: "У середині березня на англомовних веб-сайтах, які підтримуються росіянами, повідомлялося, що "пандемії насправді не було і що деякі випадки смерті в Італії можуть бути спричинені загальним грипом", - заявила Купер.

"Це повідомлення, які загрожують світовому здоров'ю, оскільки вони підривають зусилля урядів, органів охорони здоров'я та організацій, відповідальних за поширення інформації про вірус серед населення", - відзначила Лора Купер.

Крім того , чиновниця МО США розповіла, що в поширенні окремих фейкі помічені також Китай та Іран.

Читайте також: COVID-19 проти російської оборонки