xcounter
#

Чергова партія модернізованих танків Т-72АМТ помічена на КБТЗ (відео)

3717
Модернізований Т-72АМТ на території КБТЗ у грудні 2021 року
Модернізований Т-72АМТ на території КБТЗ у грудні 2021 року

Ймовірно, модернізовані машини найближчим часом передадуть Збройним силам України

В мережі 22 грудня 2021 року з’явилось відео з території ДП "Київський бронетанковий завод" з вишукуванням танків Т-72АМТ.

"Щойно відремонтований Т-72 на Київському бронетанковому заводі. Перевірений і готовий повернутися до своїх підрозділів", - написав у своєму Twitter під відео з танками кореспондент The Kyiv Independent Ілья Понамаренко.

Читайте також: КБТЗ завершив виготовлення нової КШМ на базі БТР-4У (фото)

Щоправда, в оригінальному твіті автор здійснив помилку й неправильно назвав модель танка (Т-64). Оскільки твіти не виправляються, помилку йому довелося вказувати в коментарях.

Судячи з відео, до передачі українським військовим готується щонайменше п’ять броньованих машин. Варто зауважити, що хоч відео було зняте ще два дні тому, про передачу техніки прес-служба Концерну не інформувала. Ймовірно, це була репетиція до майбутнього заходу.

На відео можна помітити 5-6 машин

Нагадаємо, Т-72АМТ мають більш досконалі гусениці з ведучими колесами від Т-80, більш потужний двигун В-84-1 та новий комплекс динамічного захисту. Танки укомплектовані сучасними цифровими радіостанціями та оснащені навігаційною системою українського виробництва.

Вогневі можливості бойової машини значно посиленні за рахунок встановлення нових приладів спостереження з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління та нічного прицілу 1К13 з можливістю ведення вогню керованою ракетою "Комбат" від КБ "Луч".

Друга партія відремонтованих з доробками Т-72 на КБТЗ у квітні 2021 року / Фото: "Укроборонпром"

Варто також відзначити, що в цьому році КБТЗ вже передавав Збройним силам України щонайменше вісім таких машин (п'ять у березні та три у квітні).

Модернізована на КБТЗ партія танків Т-72АМТ передана у квітні 2020 року / Фото: "Укроборонпром"

Таким чином, мова йде про комплектацію модернізованими Т-72 другого танкового батальйону в ЗСУ. Перший батальйонний комплект танків був поставлений на початку 2020 року (у січні та березні).

Читайте також: У Харкові готуються передавати ЗСУ нову бронетехніку (фото)