xcounter
#

КБТЗ передасть ЗСУ чергову партію модернізованих Т-72

9305
Модернізована на КБТЗ партія танків Т-72АМТ передана у квітні 2020 року / Фото: "Укроборонпром"
Модернізована на КБТЗ партія танків Т-72АМТ передана у квітні 2020 року / Фото: "Укроборонпром"

Керівництво ДК "Укроборонпром" з цієї нагоди навіть влаштувало пресбрифінг

У середу, 24 лютого 2020 року на території ДП "Київський бронетанковий завод" має відбутися пресбрифінг з нагоди передачі Збройним силам України п’яти одиниць танків Т-72.

Таке повідомлення було оприлюднено прес-службою Концерну у вівторок 23 лютого ц.р.

Читайте також: ​Т-72АМТ - постріл високоточним "Комбатом" (ексклюзивне відео з випробувань)
Т-72АМТ

Відзначається, що КБТЗ "ремонтує та модернізує техніку у тісній співпраці з Центральним бронетанковим управлінням ЗСУ Міністерства оборони України. Модернізація, зокрема, охоплює усі складові – захищеність, мобільність, вогневі спроможності, командну керованість".

Скоріш за все, Збройним силам буде передана чергова партія модернізованих київськими фахівцями танків Т-72АМТ.

Т-72АМТ
Т-72АМТ від КБТЗ отримав цілий спектр оновлень - від нового озброєння та прицілів до захисту

Проте не зовсім зрозуміло, чому з передачі п’яти модернізованих танків (яких минулого року ЗСУ отримало батальйонний комплект – 31 одиницю і без будь-яких брифінгів) роблять медійну акцію та ще й під час карантину (про дотримання протиепідемічних вимог під час презентації, доречі, також повідомляється).

Т-72АМТ
Остання партія з 6 танків Т-72АМТ передана ДП "Київський бронетанковий завод" ЗСУ у березні 2020 року

Зокрема, за повідомленням прес-служби ДК "Укроборонпром", на заході буде присутній не тільки керівник підприємства (директор КБТЗ Володимир Синявський, що цілком логічно), а й гендиректор Концерну Юрій Гусєв, який ради цього терміново прибув з важливої для України міжнародної виставки IDEX-2021, що наразі проходить в Об'єднаних Арабських Еміратах (з 21 по 25 лютого ц.р.).

IDEX-2021
Юрій Гусєв під час переговорів з делегацією Пакистану на виставці IDEX-2021, яка відкрилася 21 лютого в Абу-Дабі / Фото: "Укроборонпром"

Оскільки термінова організація пресбрифінгу подібного роду з прибуттям першої персони Концерну з важливого міжнародного заходу виглядає досить незвично, можна припустити, що мова йде не просто про "рядову" передачу чергової невеликої партії модернізованої бронетехніки, а, наприклад, про офіційне повідомлення про прийняття такої моделі на озброєння ЗСУ.

Нагадаємо, версія Т-72АМТ торік проходила низку випробовувань в ДНДІ, завершальний етап яких пройшов у червні 2020 року. Тоді ж прес-служба ДК "Укроборонпром" повідомила що "за кілька тижнів фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки підготують комплексний висновок щодо випробувань усіх характеристик танку".

Т-72АМТ
Зважування Т-72АМТ на Київському бронетанковому заводі у червні 2020 року

Проте, надалі, ніяких новин про будь-які висновки, чи подальші випробовування або доопрацювання моделі не було оприлюднено.

Читайте також: Т-72АМТ у Збройних Силах: передано десятки машин, яких вистачить на танковий батальйон