xcounter
#

Британці віддають десятки своїх САУ для ЗСУ і закрити цю прогалину вирішили однією з найкрутіших артсистем

30448
САУ Archer, фото Bofors
САУ Archer, фото Bofors

Але поки що британці планують отримати доволі невелику партію САУ

Велика Британія поставить Збройним Силам України десятки своїх САУ AS-90 і вже працює над тим, щоб закрити цю прогалину і посилити своє військо новими артилерійськими системами – і, схоже, у цьому британцям має допомогти Швеція, як розповідають у виданні Shepard.

Так, поповнити свій парк САУ Велика Британія може шведськими 155-мм самохідними артилерійськими установками Archer – як повідомляється, невдовзі Велика Британія та Швеція можуть офіційно оголосити про міжурядову угоду.

Читайте також: Британці перевірили, скільки їхніх Challenger 2 готові до бою, і насправді все не так катастрофічно, як у Німеччини

Відзначається, що загалом британська армія планує отримати досить невелику кількість САУ Archer від BAE Systems Bofors – від шести до восьми одиниць.

Крім того, у виданні натякають, що, можливо САУ Archer для Великої Британії матимуть інше шасі, бо згадують про те, що нещодавно шведське оборонне відомство уклало контракт з Bofors на постачання САУ Archer на базі машини Rheinmetall MAN Military Vehicles HX-series 8×8.

Нагадаємо, що загалом Велика Британія планує передати Україні близько 30 САУ AS-90 разом з танками Challenger 2, а також бронетранспортерами FV430 Mk3 Bulldog.

FV430 Mk3 Bulldog
FV430 Mk3 Bulldog

Водночас на початку цього року стало відомо, що шведська САУ Archer, яка вміє випускати 21 снаряд за 150 секунд – про передачу артсистем оголосили у рамках десятого пакета оборонної допомоги від Швеції.

155-мм САУ Archer
155-мм САУ Archer
Читайте також: "Протипіхотна мітла": чим особливі бронемашини CV9040, півсотні яких Швеція передасть для ЗСУ