xcounter
#

Британці показали робота-"сороконіжку" Dragon UGV, який знадобився би ЗСУ для прориву мінних полів

6135
ЗСУ відпрацьовують використання системи розмінування УР-77, 2021 рік, фото з відкритих джерел
ЗСУ відпрацьовують використання системи розмінування УР-77, 2021 рік, фото з відкритих джерел

Ця система має бути більш стійка до мін і ПТРК рашистів, аніж "класичні" засоби розмінування

Британська компанія Advanced Blast & Ballistic Systems (ABBS) показала свій концепт роботизованої системи для розмінування Dragon UGV, презентація якого відбулась під час конференції SAE Media Group Future Armored Vehicles Survivability (FAVS) 2023, що тривала в Лондоні 13-15 листопада 2023 року.

Основна особливість британського Dragon UGV – він має бути оснащений великою кількістю катків, що мають виступати як "розхідний" матеріал при підриві на багаточисельних мінах рашистів. Про це йдеться в публікації порталу Janes.

Читайте також: Машини "Української бронетехніки" отримають купольні системи РЕБ для захисту від дронів

Деталей про цю розробку наводиться небагато. Відомо лише те, що фахівці британської ABBS створили свій Dragon UGV в 2023 році саме у відповідь на ті виклики, з якими стикнулись ЗСУ при подоланні мінних полів російських окупантів під час контрнаступу на Півдні.

І також зазначається, що завдяки своїй специфічній конструкції, котра нагадує скоріше сороканіжку, Dragon UGV має бути стійкішим до підриву на різних типах мін або ж до ураження рашистськими ПТРК, аніж "класичні" системи розмінування.

Застосування американських систем розмінування M58 MICLIC, фото ілюстративне, джерело - US DoD

У відкритому доступі є поки лише рендер із зображенням Dragon UGV. Тому зараз складно оцінити, чи ця розробка перебуває лише на стадії концепції, чи уже і проходить перші випробування.

Раніше Defense Express розповідав про те, що ворог створив 6000 км укріплень на окупованих територіях України. Також ми писали про те, що на початку листопада 2023 року Збройні Сили України посилились ЗСУ посилились штурмовим танком M1150 ABV, що є гібридом MICLIC та Abrams.

M1150 ABV у ЗСУ
Читайте також: ЗСУ вперше знищили "нову" танкетку рашистів, яку передали у війська менш як місяць тому