xcounter
#

Ворог створив 6000 км укріплень на окупованих територіях України

3277
Ворог створив 6000 км укріплень на окупованих територіях України

Реальний масштаб укріплень, які побудувала та продовжує створювати РФ - 4 км фортифікаційних споруд на 1 км фронту

У OSINT-спільноті DeepState провели справжню кропітку титанічну роботу з аналізом системи фортифікації армії РФ на окупованій території України на основі супутникових знімків.

Всі ці дані вже відображаються на мапі, але тепер опублікована статистика довжини самих укріплень, які дають справжнє уявлення про їх масштаб.

Читайте також: РФ має комплекс "Метроном", що нібито може "рознести" місце старту FPV-дрона і розрахунку на понад 7 км
система оборони РФ

Загалом ворог створив понад 6000 км інженерно-фортифікаційних споруд, які проходять по Запорізькій, Донецькій, Луганській, Херсонських областях, а також у Криму. З них 1869 км у Запорізькій, 1865 км у Донецькій, 1140 км у Луганській, 886 км у Херсонській та 265 на окупованому півострові. І мова йде лише про активні фортифікації, без урахування того, що ворог створив за часи АТО та ООС.

Враховуючи те, що активно довжина фронту наразі складає 1500 км, то на кожний умовний її кілометр припадає близько 4 км укріплень.

При цьому склад самих укріплень має різне пропорційне значення для кожної області. Наприклад, на окупованій території Запорізької області на 896 км окопів припадає 410 км "зубів дракона" та 514 км ровів, а у Донецькій - на 1285 км окопів лише 269 та 282 км відповідних протитанкових загороджень.

Останнє можливо пояснити більшою кількістю так званих танконебезпечних ділянок, які необхідно укріплювати ровами та протитанковими надовбами.

Також у спільноті зазначають, що ворог деякі фортифікаційні укріплення намагається приховати створюючи накриття. Але частина інших окопів вочевидь була створена нашвидкуруч, без відповідної системи дренажу, що призвело до їх затоплення.

Читайте також: У спробі зберегти великі десантні кораблі у РФ почали на них встановлювати сухопутні ЗРК "Тор"