xcounter
#

Боєприпасний завод FMG в Іспанії на повну завантажив лінію з виробництва 155-мм снарядів

12828
САУ M109A5 армії Іспанії
САУ M109A5 армії Іспанії

На заводі кажуть про високий попит на боєприпаси і наймають нових працівників

Боєприпасний завод FMG (у 2020 році його викупила словацька група MSM), що розташовується в іспанському місті Гранада, протягом останніх місяців збільшив виробництво боєприпасів – зокрема, лінія з виробництва 155-мм артилерійських снарядів завантажена на 100% щонайменше до кінця цього року, розповідає видання Infodefensa.

FMG
Фото: FMG

Передусім це пов’язано з війною в Україні, а також загалом із планами більшості західних країн поповнити свої запаси боєприпасів – як визнав у коментарі виданню представник компанії, попит на них наразі дійсно високий.

Читайте також: Іспанія має в запасі "зайві" M113, і схоже вже знає, що буде робити з цими машинами

Крім того, як відзначається, компанія фактично забезпечила себе замовленнями і на 2024 рік – з урахуванням збільшення навантаження, компанія також реалізувала план найму нових співробітників – наразі на заводі працює близько 120 осіб.

Крім того, відзначається також, що компанія планує взяти участь у конкурсі на танкові 120-мм боєприпаси, які оборонне відомство Іспанії планує запустити у наступному році.

120-мм танковий снаряд
Один з типів танкових снарядів, що виготовляють на іспанському заводі

Водночас ще один напрям діяльності FMG – це виробництво компонентів для ракет. Так, завод буде відповідати за виробництво боєголовок для протитанкових ракет Spike LR2.

Як підказує сайт компанії, номенклатура боєприпасів, які виготовляє завод, виглядає наступним чином: це 155-мм (зокрема M107), 105-мм та 106-мм снаряди, 60-мм, 81-мм та 120-мм мінометні міни, а також 105-мм та 120-мм танкові снаряди.

Читайте також: Іспанія дала Україні "лише" п’ять Harpoon, але цього б вистачило і на крейсер "Москва", і на більше