xcounter
#

Boeing тимчасово зупинить виробництво КС-46A і Р-8A через коронавірус

23
Boeing тимчасово зупинить виробництво КС-46A і Р-8A через коронавірус

З 25 березня 2020 року корпорація Boeing тимчасово зупинить на два тижні виробництво літаків на своїх підприємствах у регіоні Пьюджет-Саунд у Сіетлі, штат Вашингтон, через коронавірус і введення у штаті надзвичайного стану.

Про це повідомляє Defense Express із посиланням на офіційний сайт Boeing

«Ми плануємо тимчасово зупинити усі виробничі операції, зокрема пов’язані з патрульним літаком P-8А Poseidon і літаком-заправником КС-46А Pegasus, у регіоні Пьюджет-Саунд. Ми активно взаємодіємо з нашими оборонними замовниками, щоб мінімізувати будь-який вплив на замовлення. Деякі невиробничі роботи за всіма комерційними виробничими авіаційними програмами будуть виконуватися співробітниками, які працюють дистанційно», – повідомив прессекретар компанії в коментарі Defense News.

Ті співробітники, які не можуть працювати дистанційно, отримають оплачувану відпустку на перші 10 робочих днів (тобто 14 календарних днів).

У компанії не повідомляють, як ці зміни вплинуть на терміни постачання літаків до ВПС і ВМС США. Водночас аерокосмічний аналітик з Teal Group Річард Абулафія зазначає, що підприємства Boeing у районі Пьюджет-Саунд в основному виробляють приблизно 1-2 військові літаки на місяць, тому мають бути в змозі відновитися протягом року після завершення пандемії.

Читайте також: В РФ за один день розбилися військові літаки Су-27 та L-39