xcounter
#

Безпілотник, що змінює форму під час польоту: у США заявили про успіхи в розробці технології

1027
Чи зможуть БпЛА змінювати форму під час польоту?
Чи зможуть БпЛА змінювати форму під час польоту?

Американські дослідники будуть створювати безпілотники, здатні змінювати форму під час польоту

Фахівці з Науково-дослідної лабораторії армії США представили роботу над технологією для розробки унікальних безпілотників. Завдяки цій технології, як стверджують розробники, невеликі дрони зможуть змінювати форму безпосередньо під час польоту.

Дрон беспилотник

Для конкретної задачі – своя форма, яку безпілотник зможе змінювати безпосередньо під час польоту, кажуть американські дослідники

Дослідники опублікували результати дворічного дослідження, яке, за їх словами, призвело до створення інструмента, який зможе оптимізувати структурну конфігурацію безпілотника, одночасно враховуючи взаємодію між повітрям та конструкцією.

Чим саме може буди корисною така технологія для безпілотника? Розповідає доктор Френсіс Філліпс, інженер з аерокосмічної техніки в Науково-дослідній лабораторії: "Уявімо місію, в якій дрону треба спочатку дістатися якогось місця, а згодом залишитися там на досить тривалий час. Наприклад, для спостереження чи розвідки. У такому випадку короткі крила важливі для того, щоб рухатися швидко та маневрувати, а довгі – забезпечують більшу тривалість польоту".

Spectator
З новою технологією безпілотники розширять свої можливості у виконанні завдань розвідки

Разом з тим, як зазначає Філліпс, у розробці дуже важливо зберігати баланс між достатньою жорсткістю та м’якістю, яка дозволяє дрону змінювати форму, інакше перевага такого дрону може бути нівельована і навіть більше – з'являться проблеми з контролем та стабільністю.

Коли саме військові зможуть протестувати цю технологію поки що невідомо, однак зазначається, що протягом наступного року цей "інструмент" буде використовуватися для розробки дронів, які змінюють форму під час польоту.

Читайте також: Як надсучасний ізраїльський БПЛА рятує військових на полі бою (фото та відео)