xcounter
#

Bayraktar TB2 розширює свою присутність в Африці: 12 БПЛА планує закупити Руанда

1279
Турецький ударно-розвідувальний БПЛА Bayraktar TB2 стає дедалі більш популярним
Турецький ударно-розвідувальний БПЛА Bayraktar TB2 стає дедалі більш популярним

В Руанді зацікавлені в придбанні безпілотних ударно-розвідувальних комплексів виробництва турецької Baykar Makina - Bayraktar TB2

Влада цієї країни хоче отримати ефективну зброю проти ісламських радикальних терористів, які діють на території Мозамбіку.

Відповідну інформацію оприлюднило французьке аналітичне видання Africa Intelligence.

Читайте також: В Україні буде завод по виробництву Bayraktar TB2: схоже, його клієтом стануть не тільки ЗСУ
БПЛА Bayraktar TB2
На даний момент Baykar Defence має замовлення на свої безпілотники від 10 країн світу

За попередніми даними, мова йде про закупівлю 12 безпілотних апаратів Bayraktar TB2, трьох наземних станцій управління і певної кількості керованих боєприпасів (ймовірно, Roketsan MAM-L).

БПЛА Bayraktar TB2
"Парадна" демонстрація БПЛА Bayraktar TB2 ЗСУ під час параду на честь 30-річчя відновлення Незалежності України

При цьому відзначається, що інтерес військових Руанди до турецького озброєння відбувається на тлі проведення ними бойових дій проти терористичного угрупування (що пов’язують з так званою "Ісламською державою") в провінції Мозамбіку Кабо-Дельгадо.

Армія Руанди
Військовий контингент Руанди в Мозамбіку спільно з місцевими силовиками бореться з терористами ІД / Фото: Міністерство оборони Руанди

Військовий контингент Руанди (щонайменше 1000 осіб) був доправлений на допомогу владі Мозамбіку на початку липня цього року за рішенням Південноафриканського співтовариства.

БПЛА Bayraktar TB2
На військовому параді на честь 30-річчя незалежності Туркменістану, що відбувся 27 вересня ц.р. в Ашхабаді, було вперше продемонстровано придбані раніше ударні БПЛА Bayraktar TB2 / Фото: Штейн Мітцер та Йост Оліманс

За останній період зацікавленість в турецьких безпілотниках у світі значно зросла. Так, нещодавно стало відомо що Марокко придбає 13 БЛА Bayraktar TB2. Певну кількість цих апаратів придбав також Туркменістан, який вперше продемонстрував їх на військовому параді на честь 30-річчя незалежності країни, що відбувся 27 вересня 2021 року. Крім того, у травні цього року стало відомо, що 24 дрони (чотири комплекси) замовила в Туреччини армія Польщі.

Читайте також: Україна та Туреччина домовились про будівництво навчального центру для операторів Bayraktar TB2
ТЕГИ БПЛА