xcounter
#

BAE Systems створить буксируваний комплекс РЕБ для F/A-18, який є ще й хибною ціллю

5809
Dual Band Decoy
Dual Band Decoy

Dual Band Decoy має подавити ворожі РЛС, відвести зенітні ракети, а якщо не вийшло - прийняти удар на себе

Спеціально для ВМС США оборонний гігант BAE Systems створить наступне покоління доволі специфічного засобу РЕБ, який об'єднує у собі й хибну ціль останньої надії і при цьому буксирується літаком. Як повідомила компанія, вона була обрана для розробки Dual Band Decoy - DBD.

Причини вибору BAE Systems доволі логічні, бо ця компанія вже постачає для F/A-18 американської палубної авіації буксирувану хибну ціль AN/ALE-55. Водночас DBD фактично буде її новою версією з розширеними можливостями.

Читайте також: КНДР випробувала балістичну ракету Hwasong-11D типу KN-23 з новою системою наведення
AN/ALE-55
AN/ALE-55

Сам принцип дії таких систем полягає у тому, що літак випускає й тягне за собою модуль, який зв'язаний з ним за допомогою оптоволокна. Сам модуль містить потужний комплекс РЕБ, який самостійно аналізує радіопростір, виявляє спробу ворожих РЛС, як наземних, так і повітряних, супроводжувати та захопити літак й ставить завади на них.

Але якщо запобігти захопленню РЛС не вдалось і до літака наближаються ракети, такий модуль починає виконувати свою останню задачу - стає ціллю для зенітних ракет імітуючи радіолокаційну сигнатуру літака. Звісно все це - автоматично.

Комплект AN/ALE-55

Які розширені можливості буде мати DBD - не розголошується, але його назва, Dual Band Decoy, прямо говорить, що однією з особливостей буде робота у двох окремих діапазонах.

Також варто зазначити, що наразі найбільш розповсюдженою системою у повітряних силах США є AN/ALE-50 від Raytheon, яка встановлюється, зокрема і на F-16. Ця система, яка постачається з 1995 року, є лише буксируваними хибними цілями, яка відводить ракети з радіолокаційними системами наведення.

AN/ALE-50
AN/ALE-50
Читайте також: У РФ законодавчо закріпили деградацію авіаційної галузі: без двигунів та літаків, але за планом