xcounter
#

Авіація РФ не може розкрити свою "потужність" на полі бою, і така ситуація поки що не зміниться

8302
Російський Су-35С
Російський Су-35С

Через низку факторів потенціал російської авіації на полі бою вкрай обмежений

Відсутність у РФ переваги у повітрі посилюється поганою підготовкою, втратою досвідчених екіпажів та підвищеним ризиком здійснення безпосередньої авіаційної підтримки у щільних зонах протиповітряної оборони. Про це йдеться у черговому звіті британської розвідки.

су-34 єйськ втрачений літак
РФ активно втрачає літаки й на своїй території, на фото – рештки Су-35 в Єйську

Така ситуація з авіацією у російських окупаційних військ навряд чи зміниться протягом найближчих декількох місяців. А час, необхідний для підготовки компетентних пілотів, ще більше знижує здатність РФ відновлювати бойову авіацію.

Читайте також: Російський Су-30СМ впав одразу ж після авіазаводу: у РФ вдруге за тиждень літак падає на житловий будинок (відео)

Зрештою, втрати РФ у авіації значно перевищують можливості країни з виробництва нових літаків, з урахуванням санкцій, які тиснуть на російську оборонну промисловість.

Су-25
Російський Су-25, фото ілюстративне

Говорячи про російську авіацію, у британській розвідці передусім посилаються на Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який ще 3 листопада відзначив, що РФ втратила в Україні більш ніж вдвічі більше літаків, ніж у війні в Афганістані – рекордсменами серед втрат є Су-25, Су-34 та Су-30СМ.

Водночас про проблему з пілотами говорить й такий факт – що ось так звана ПВК "Вагнер" захотіла мати власну бойову авіацію, але "забуксувала" на моменті пошуку льотчиків, бо бажаючі знайшлися лише на Ми-8, але навіть й ті не мали достатнього досвіду, щоб "виконувати завдання за призначенням".

Читайте також: У Бєлгороді прямо на авіабазі армії РФ сталась "бавовна", на відео навіть потрапив "недопалок"