xcounter
#

Ан-225 "Мрія" доставив в Україну 103 тонни медичних засобів для боротьби із COVID-19 (відео)

295
Ан-225 "Мрія" у Гостомелі
Ан-225 "Мрія" у Гостомелі

Найбільший в світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" здійснив посадку у Гостомелі з вантажем медичних масок та інших засобів захисту

Ан-225 "Мрія", сьогодні 23 квітня, доставив в Україну 12 мільйонів масок, 860 тисяч захисних окулярів і більше 100 тисяч захисних костюмів 5-го рівня захисту. Цей вантаж, загальною вагою у 103 тонни та об'ємом у 1300 кубічних метрів, буде розподілено між лікарнями та шпиталями, а медичні маски також будуть направлені до аптек.

Літак зустрічали президент Володимир Зеленський, міністр інфраструктури Владисдлав Криклій, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, президент ДП "Антонов" Олександр Донець та інші офіційні особи.

Читайте також: Стало відомо, коли серійний контрбатарейний радар 1Л220УК від НВК "Іскра" потрапить до Збройних Сил України

Для "Мрії" цей рейс став вже черговим у програмі доставки медичних вантажів для боротьби із COVID-19. До цього аналогічні грузи за допомоги українського літака отримала Польща та Франція. Маршрут рейсу стартує у китайському аеропорту Тяньцзинь, після чого літак робить проміжну посадку у казахстанській Алмати для дозаправки та відпочинку екіпажу.

Нагадаємо, що повітряний флот "Антонова" з початку березня виконує перевезення вантажів, необхідних для боротьби з коронавірусом. До цієї місії окрім "Мрії" ще раніше було залучено п’ять Ан-124 "Руслан", Ан-26 та Ан-22 "Антей", які здійснюють регулярні рейси. Окрім того, "Антонов" також у травні розпочне регулярні перевезення до США.

Дивіться також: Україна розпочинає клінічні дослідження вітчизняного препарату від коронавірусу COVID-19
ТЕГИ Антонов