xcounter
#

33 млрд доларів від США для України: Байден попросив у Конгреса надати астрономічну допомогу

6449
33 млрд доларів від США для України: Байден попросив у Конгреса надати астрономічну допомогу

Маховик ленд-лізу починає набирати обертів

Президент США Джо Байден звернувся до Конгресу із проханням надати Україні допомогу у розмірі 33 млрд доларів, з яких 20,4 млрд будуть спрямовані саме на військовий та безпековий сегмент виключно для України.

Зазначимо, що 20,4 млрд доларів це понад 20 річних бюджети Міноборони України на закупівлю і модернізацію всієї техніки та зброї.

Читайте також: Іспанія переправляє Україні 200 тонн військових вантажів: корабль забезпечення вже прибув до Польщі

Ще 8,5 млрд підуть на підтримку української економіки. А інша частина суми піде на "фінансування зусиль США зі зміцнення європейської безпеки у співпраці з союзниками по НАТО". При цьому цього пакету допомоги розрахований до вересня.

"Я хочу пояснити Конгресу та американському народу наступне: ціна нездатності протистояти насильницькій агресії в Європі завжди була вищою, ніж ціна стійкого протистояння таким нападам", - заявив Джо Байден, цитує його слова CNBC.

В адміністрації заявили, що це має на меті оснащення Києва додатковою артилерією, бронетехнікою, протитанковими та протиповітряними можливостями, посилити кібер-безпеку, а також допомогти у розмінуванні території.

Також у публікації міститься доволі цікава дефиниция, що військові лідери США розглядають протистояння з РФ виключно у двох вимірах. Перший - озброїти українські сили, щоб вони могли забезпечити повну перемогу у війні, повністю вигнавши армію РФ з України.

Другий - послабити всю структуру влади ФР в довгостроковій перспективі, зв’язавши її війська у війні на виснаження, одночасно пошкодивши її економіку санкціями та торговельним ембарго.

Читайте також: Пентагон показав передачу гаубиць М777 та як перевірку М113 перед вирушенням до України