xcounter
#

Про сакральність, летальну зброю та генеральську зраду

Україна потребує більше сучасної зброї. Ми застосуємо її дуже правильно.
Україна потребує більше сучасної зброї. Ми застосуємо її дуже правильно.
12497

Інфорезонанси доби – у аналізі від фахівців Центру комунікаційно-контентної безпеки.

Час вислизає з рук путіна. З кожним днем він все більше розчиняється в санкціях країн демократії. Співвідношення великих і малих величин раптом набуло глобального значення – наприклад, якийсь мікрочіп, тобто його відсутність, зупиняє потужний маховик російського автопрому, під загрозою вся космічна програма рф. Через відсутність імпортних складників припинив свою діяльність "Уралвагонзавод" основний (і єдиний)серійний виробник танків для російської армії та зарубіжних замовників. І таких прикладів з кожним днем більшає.

Отже, саме дієвістю санкційного зашморгу на шиї московитської неоімперії пояснюється активізація воєнних дій путінської армії в Україні. До того ж за місяць настане сакральна дата в житті путіна і його одноплемінників – 9 травня, день перемоги над гітлерівською Німеччиною.

І через те без перемог кремлівському карлику хоч вішайся (а це був би найприйнятніший для українців варіант). То ж британська розвідка вважає, що найближчим часом під Києвом слід очікувати загострення ситуації. "Найближчими днями на околицях міста швидше за все розгорнуться запеклі бої", йдеться у звіті розвідки Великої Британії.

Пожежа Київ
Невдовзі неподалік від столиці України можуть бути серйозні бої

Такої ж думки дотримуються і наші найвідданіші друзі – поляки. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звертає увагу світової громадськості і передусім українців на те, що російські війська "досить скоро" спробують захопити третину території України, і що Москва використає це для посилення своєї позиції на переговорах.

Тому він звернувся до партнерів із проханням терміново збільшити допомогу Україні: "Ми повинні допомогти українцям якнайшвидше захистити свою країну. Наші дні це їхні години, наші тижні їхні дні; їм потрібна зброя тут і зараз. …Росія – велика країна, велика країна з великою кількістю товарів, сировини, ресурсів… У них велика армія. Тому вони можуть знову і знову перегруповуватися та реорганізовуватись".

БМП-1 Чехія
Німеччина нарешті дозволила поставити Україні БМП-1

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також вважає, що поки є підстави очікувати нових наступальних дій рф.

На тлі цих загроз з боку Кремля союзники активізують надання допомоги. Велика Британія провела донорську конференцію і заручилася підтримкою партнерів щодо негайного направлення українській армії, зокрема, летальних засобів."Кілька країн виступили з новими ідеями або навіть з більшою кількістю грошей", – сказав британський міністр оборони Бен Воллес журналістам після завершення другої конференції донорів для зміцнення оборонних спроможностей України. Учасниками заходу були представники 35 країн.

Цього разу допомога наших партнерів включатиме системи протиповітряної та берегової оборони, артилерію більшої дальності, бронетехніку, а також ширше матеріально-технічне забезпечення.

Switchblade баражуючий боєприпас дрон-камікадзе
Дрон-камікадзе Switchblade, який Україна повинна отримати від США

Триває активна допомога з боку США. За словами прессекретаря Пентагону Джона Кірбі, доставка пакета допомоги на $800 млн, ймовірно, триватиме два тижні.

Цивілізаційна ціна кожного населеного пункту України в цій планетарній борні виросла до ваги окремої країни як невід’ємного партнера цивілізованого світу.

Допомога Україні посилюється і через зменшення залежності від російських енергоносіїв. Зокрема про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц після завершення переговорів у Берліні з канцлером Австрії Карлом Нехаммером. Німеччина швидко зменшує імпорт енергоносіїв і має намір вже до кінця цього року позбутися залежності від російських нафти та вугілля. Як зазначив Шольц, це "послання російському президенту про те, що найважливіша основа його економічної бізнес-моделі вислизає в нього з рук, і це є наслідком того зла, яке він чинить".

Олаф Шольц
Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Геостратегічні зміни у світі, пов’язані із міжнародним опором глобальному гібридному терористу – путінській росії – призводять і до геополітичних зрушень на території "исконных интересов Кремля". Йдеться про Грузію і Вірменію.

Грузія, яка раніше відмовлялася вводити обмеження щодо країни-агресора і підтримувати діїЄС проти рф, раптом вирішила долучитися до всіх міжнародних фінансових санкцій проти Кремля. Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила також, що на цей час Тбілісі підтримує всі міжнародні резолюції на підтримку України.

Вірменія не сприятиме транзиту найманців на війну з Україною – про це заявив прем’єр-міністр Н. Пашинян. Ця заява прозвучала на тлі нещодавньої інформації турецьких ЗМІ про авіварейс із Сирії до рф, яким нібито могли перевозити сирійських бойовиків для участі у війні проти України.

Несподівано, з подачі Верховного Головнокомандувача ЗС України, цієї доби в публічному просторі виникла тема зради. Президент Володимир Зеленський під час традиційного відеозвернення заявив, що два українські генерали виявились зрадниками, тож він позбавив їх звань(насправді, понизив на один ступінь).

Тема зради деяких високопосадовців активно мусувалася протягом тривалого часу і особливо активно напередодні війни. ЗМІ називали різні прізвища, однак суттєвої реакції з боку влади та правоохоронних органів не було.

Чим викликаний цей указ Президента, мабуть, дізнаємось згодом. Та прізвища цих "героїв" дають підстави для певних роздумів. Генерал СБУ А. Наумов, якому В. Зеленський свого часу надав звання бригадного генерала, і який покинув країну за лічені години до початку війни, вважався"правою рукою" і другом глави СБУ І. Баканова. З ним пов’язані кілька скандалів, які зараз, імовірно, зараз отримають нове звучання.

Генерал СБУ С. Криворучко, якому високе звання було присвоєно 24 серпня 2021 року, швидше за все, причетний до "безболісної" здачі ворогу Херсонщини. Деталі, очевидно, будуть відомі після проведення розслідування.

Та зрозуміло, що цими двома генералами СБУ перелік зрадників не вичерпується.

Валерій Король, Григорій Любовець, ГО “Центр комунікаційно- контентної безпеки”