xcounter
#

"Нєпабєдімая" втратила купу гелікоптерів, притягла за собою бронепотяг і не питайте, чи слід чекати кавалерію...

Підсумки та прогнози від Пенсіонінформбюро
"Нєпабєдімая" втратила купу гелікоптерів, притягла за собою бронепотяг і не питайте, чи слід чекати кавалерію...
7808

Пенсіонінформбюро - наш новий індивідуальний інфопартнер - уважно слідкує за розвитком оперативної обстановки. Тож чергова порція його оцінок за підсумками сьогодняшнього дня - спеціально для Defense Express

На ранок 7 березня виникло певне занепокоєння, спричинене оперативною паузою. Але після сніданку в морської піхоти пішла "двіжуха": на аеродромі Чорнобаївка вщент рознесли все, що було на летовищі, тобто щось із 30 гелікоптерів (читай – вертолітний полк). Морпіхам не спалося, вони розігрілися, ганяючи орків, і почуваються бадьоро.

Один із втрачених гелікоптерів рашистів, фото ілюстративне
Один із втрачених гелікоптерів рашистів, фото ілюстративне

А от екіпаж патрульного корвета "Василий Быков" зі складу "нєпабєдімой і лєгєндарной", навпаки, все проспав. Коли проснувся, було вже пізно пити боржомі, довелося сьорбати солону воду Чорного моря аж до знемоги. Тепер немає у московитів корвета.

Читайте також: Список військових злочинців армії РФ, які бомблять Харків: їхнє покарання невідворотне
Image 1
Тут корвет, здається, ще не порахували?

Ранковий настрій поліпшився, та підозри щодо незавершеності подій залишилися. Тому здійснив візит на сторінку ГШ ЗСУ. З’ясував: там чітко бачать 15 БТГр під Києвом, 3 – під Черніговом, 17 – під Херсоном та 3 – біля Маріуполя. Під Сумами, Харковом та в ОС теж бачать, але під Сумами і Харковом ворог перебуває в такому сумі, що ще з кілька днів приходитиме до тями.

Залишена ворогом техніка

Трохи докладніше. Київ залишається головною метою розв’язаної Кремлем війни. Найбільших подій слід чекати жителям Гостомеля (2 БТГр), Бучі (3 БТГр), Бородянки (3 БТГр), Ситняків (2 БТГр), Борисполя (4 БТГр), Броварів (2 БТГр). Пожвавлення бойових дій відбудеться в поблизу Вишгорода, Гостомеля, Ірпеня, Стоянки.

Противник ще не залишив надії досягти успіху під Черніговом, де в біля Семенівки, Мени, Бобровиці оперуватимуть до 3 БТГр. Мета дій – вийти до Києва зі сходу.

Під Сумами та Харковом ворог втратив ініціативу, намагається привести до ладу бойові порядки, якось поповнити втрати та відновити наступ. Йому конче треба до Києва по трасі Харків – Полтава – Київ.

У ЗСУ вже опановують NLAW
У ЗСУ вже доброе опанували NLAW

Південно-східніше Харкова вималювався новий напрям дій – на Ізюм. Місто майже вщент зруйноване. Туди ж з-під Сєверодонецька рвуться підрозділи 2 АК луганських терористів. Мета – розсікти ОТУ "Північ" та розвинути наступ на Дніпро. Оскільки в ОС бойовими діями керують два Герої України, я спокійний за цю ділянку фронту. Спроби агресора прорвати нашу оборону в районах Старомлинівка та Зачатівка закінчилися їхнім відступом в напрямку Любимівки.

Знищений ворожий танк

Ворог активний у районі Маріуполя, зазнає втрат, але продовжує атакувати. Загальна відсталість військової науки не дозволяє йому застосувати новітні тактичні прийоми, тому бойові дії розвиваються за принципом "будь-якою ціною". Найбільше угруповання противник зосередив на Таврійському напрямку (17 БТГр).

Між вибором "сісти і вижити" та "наступати і вмерти" дедалі більше російських військових обирають третій шлях – полон

Як і загалом у цій війні, зрозуміти дії та логіку російського військового командування вкрай важко. Тому так: Миколаїв – до 2 БТГр, Вознесенськ – до 2 БТГр, Запоріжжя – до 4 БТГр, Маріуполь – до 3 БТГр, Білгород-Дністровський – до БТГр.

Активність у відновленні злітно-посадкової смуги аеродрому Мелітополя свідчить про зосередження зусиль на напрямку Запоріжжя – Дніпро та на Маріуполь. Навіть притягли бронепотяг. Не питайте, чи слід чекати кавалерію.

Отой самий бронепотяг

Така оперативна побудова надає нам можливість ефективно оборонятися та завдавати противнику значних втрат.

З поганого: ворог і надалі домінуватиме в повітрі та обстрілюватиме крилатими ракетами всю територію України.

Пуск ракети
Пуск ракети "Калібр"

З доброго: морально-психологічний стан противника наближається до рівня "обійняти і плакати". Між вибором "сісти і вижити" та "наступати і вмерти" дедалі більше російських військових обирають третій шлях – полон. І це – вірний вибір.

Загальний висновок: противник увів в операцію практично всі наявні сили і засоби, має резерв у щось із 9 000 штиків, котрий застосує там, де досягне найбільшого успіху (а такого не станеться, ЗСУ не дозволять). Сили угруповання вторгнення ще значні, їхні дії мають всі ознаки неузгодженості та неналежного керівництва. Логістичні проблеми не вирішені, що негативно впливає на фізичний та психологічний стан агресора.

Як казав Сумрак: "Бий ворога тим, що є!". На тому й стоїмо.

Віктор Кевлюк, для Defense Express

Читайте також: Чому росармія воює переважно мотлохом і на нього ж перетворюється