xcounter
#

Перший фюзеляж Ан-178 для ЗСУ буде викочений на 75-річчя ДП "Антонов": однак про деталі чомусь розповідають проросійські журналісти (відео)

8748
Транспортний літак Ан-178-100Р
Транспортний літак Ан-178-100Р

Виймання корпусу літака зі стапеля кінцевої збірки заплановане на 27 травня 2021 року

Чергові зображення літаків Ан-178-100Р, що будуються на замовлення Міністерства оборони України, з якихось незрозумілих причин на державному та режимному держпідприємстві ДП "Антонов" (входить до складу ДК "Укроборонпром") продемонстрували відомому своїм проросійським "баченням" виданню "Вести-UA", на чолі з відомою "проукраїнською активісткою", колишнім нардепом "Партії регіонів" Оленою Бондаренко.

Під час демонстрації (відео скоріш за все, зроблене приблизно в середині квітня ц.р., оскільки в цеху все ще присутні дослідний Ан-178 та "перуанський" борт, котрі були начебто перевезені в інший цех наприкінці минулого місяця, - прим. ДЕ) було повідомлено, що збирання фюзеляжу першого Ан-178 йде за погодженим графіком.

Читайте також: Військові журналісти перевірили стан робіт зі складання Ан-178 для ЗСУ (фото)

"30 травня (ц.р.) ми будемо відзначати 75 років нашої фірми (ДП "Антонов"). До цього дня ми викотимо зі стапеля перший фюзеляж для Міністерства оборони - Ан-178 (борт 007)", - повідомив в інтерв’ю проросійському виданню заступник директора з виробництва авіаційного держпідприємства Олександр Вітушко.

Ан-178
План робіт з будівництва першого Ан-178-100Р для Міноборони України

Також персональний "вихованець та надія" і.о. гендиректора ДП "Антонов" Сергія Бичкова (Олександр Вітушко – був саме так представлений у відео Олені Бондаренко) детально розповів кореспонденту "Вести-UA" щодо планів зі збирання транспортних літаків для Міноборони.

Ан-178-100Р
Ан-178-100Р (борт 007) на стапелі кінцевого збирання в цеху ДП "Антонов" (борт 007) на стапелі кінцевого збирання в цеху ДП "Антонов"

"Фюзеляж цієї машини (007), ми вже підходимо до завершального етапу його збирання. 27 травня (ц.р.) в нас за графіком буде його виїмка. І відразу ж після цього, фюзеляж - цей фюзеляж, перейде до внестапельного збирання. Будемо готуватися до стикування крила, оперення, ну і до продовження робіт з монтажу систем літака", - повідомив заступник директора з виробництва державного авіабудівного підприємства.

Ан-178
Олена Бондаренко та Сергій Бичков з Олександром Вітушко котрі розповідають кореспонденту проросійського видання про подробиці контракту для Міноборони України

Також він розповів про окремі деталі з кооперації з іншими українськими підприємствами.

"Це силові деталі - ось бачите фіксатори стоять, через втулки, сюди будуть навішуватися стійки шасі. Шасі у нас по кооперації робить Завод "Південмаш", - поточнив Олександр Вітушко.

Ан-178
Окремі деталі для нових Ан-178

Зі свого боку, дуже дивують дифірамби від очільника держпідприємства виданню, котре називає у цьому відео окупацію українського Криму та розв’язуванні війни на Сході України терміном "політичні події". Та детальна розповідь про виконання замовлення для військових, котрі саме з наслідками таких "політичних" подій воюють, майже кожен день зі втратами, вже 7 років.

Ан-178
Перший замовлений для українського війська транспортний літак Ан-178 у відео "Вести-UA"

"Дякую за те, що ви прийшли. Тому що відвідування таких ось авторитетних (!), як ваш напрям, чим ви займаєтеся, тим більше, що я дуже багато не тільки чув, а я переконався, що та об'єктивність і та інформація, яку даєте ви, вона на сьогодні, з моєї точки зору - ну я б поставив її на перше місце (!) Тому що в багатьох (виданнях) йде або якась білібірда або як вигідно тому чи іншому. Ви завжди несете, з моєї точки зору, "об'єктивну інформацію", - зазначив і.о. гендиректора ДП "Антонов" Сергій Бичков.

Читайте також: ДП "Антонов" провело чергові масштабні закупівлі для п’яти Ан-178