xcounter
#

Наскільки важлива піхота на полі бою та без чого вона буде неефективною – командувач ОТУ "Північ"

18432
Фото: Сухопутні війська Збройних Сил України
Фото: Сухопутні війська Збройних Сил України

Скільки б не було танків чи артилерії – без піхоти жоден наступ чи жодні дії в обороні не будуть мати успіху

Командувач ОТУ "Північ" бригадний генерал Дмитро Красильников, Герой України, розповів про роль піхоти Збройних Сил України у повномасштабній війні з російськими окупаційними військами.

Так, за словами Красильникова, без піхоти Збройні Сили України не зможуть ані вести успішні наступальні дії, ані оборонятися.

Читайте також: Зброєю керують воїни: як військові з ОК "Північ" обороняють Чернігівщину та знищують ворожі танки, БМП і літаки

"Піхоту потрібно берегти. Якщо не збережемо піхоту, то ми будемо мати безліч танкістів, безліч підготовлених артилеристів, навіть якщо будемо мати безліч артилерійських снарядів, але будь-які наступальні дії, де дійсно буде закріплюватися успіх сапогом або ботинком піхотинця, ми вести не зможемо. Таким же чином ми не зможемо успішно оборонятися без піхоти тільки одними танкістами, артилеристами й таке інше", – зазначає командувач ОТУ "Північ".

Танк збройні сили України
Фото: Сухопутні війська Збройних Сил України

"Переоцінити важливість піхоти дуже важко, тому що саме вона виносить основний тягар цієї війни", – зазначає Красильников. Він також додає, що ефективність виконання завдань підрозділами військових частин і взагалі угруповування залежить від того, наскільки підлеглі довіряють своїм командирам.

"Командири військових частин, які підпорядковуються [командувачу ОТУ "Північ – прим. DE], мені вірять, їм вірять їхні комбати, комбатам вірять ротні, ротним вірять взводні, взводним вірять сержанти, сержантам солдати. Якщо ця довіра зберігається, то підрозділи військової частини та взагалі угруповування буде виконувати завдання дуже ефективно. Якщо десь якийсь проходить надлом, то, скажемо так, довіра уходить, починаються страхи, паніка, невпевненість – це ті три кити, на яких базуються поразки", – розповідає Красильников.

Наостанок командувач ОТУ "Північ" зауважує, що без протитанкової зброї дальньої дії та без можливості вчасно виявити САУ противника, "яких у нього безліч", ЗСУ не зможуть ефективно застосовувати піхоту як в наступі, так і в обороні: "Піхота буде зазнавати втрат, піхота буде вибиватися, завдання піхота не виконає".

Читайте також: ЗСУ розгромили 35-у армію рашистів, яка "воювала" гуталіном, туалетним папером і "бойовим матюгальником"