xcounter
#

Мінстратегпром створить унікальний Центр сертифікації спеціальних металів: як від цього виграє український ОПК

1580
Новий Центр зможе значно полегшити проблему заміщення російських авіаційних сплавів українськими аналогами
Новий Центр зможе значно полегшити проблему заміщення російських авіаційних сплавів українськими аналогами

Сучасний Центр сертифікації продукції зі спеціальних сталей, сплавів та металургійного матеріалознавства, зокрема, зможе в майбутньому швидко вирішити проблему з сертифікацією вітчизняних виробів з титану та алюмінію

Уряд України передав до сфери управління Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України цілісний майновий комплекс ДП "УкрНДІспецсталь".

Відповідне розпорядження № 1231-р, за повідомленням прес-служби Мінстратегпрому, 11 жовтня цього року прийняв Кабінет Міністрів України.

Читайте також: "Укроборонпром" звільнив Криласа з посади гендиректора "Заводу імені Малишева"
УкрНДІспецсталь
Поточні можливості ДП "УкрНДІспецсталь"

Згідно з розпорядженням Уряду "Про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства "Український науково-дослідний інститут спеціальних сталей, сплавів та феросплавів" до сфери управління Мінстратегпрому", на базі держпідприємства планується створити сучасний Центр сертифікації продукції зі спеціальних сталей, сплавів та металургійного матеріалознавства.

Створення Центру сертифікації металів в Україні стане зокрема непрямим стимулом для вітчизняного літакобудування

Він призначений для здійснення сертифікації та оцінки відповідності вимогам технічних регламентів продукції українських підприємств стратегічних галузей промисловості.

За задумом Мінстратегпрому, поява подібного Центру стане запорукою успішного та безпечного ведення бізнесу в Україні з можливістю експорту продукції. Зокрема, його створення зменшить витрати вітчизняних підприємств, адже раніше сертифікацію доводилося робити за кордоном.

Виробництво ракетних систем - одна із галузей, для якої потрібна сертифікація спеціальних металів

Робота такого Центру має сприяти збільшенню експорту конкурентоспроможної, сертифікованої за міжнародними стандартами української металопродукції зі спеціальних сталей і сплавів, а також виготовлених з них виробів, а також імпортозаміщенню такої продукції, насамперед для потреб оборонно-промислового комплексу.

Ан-178
Нормалізація роботи власного сертифікаційного Центру зможе згодом вирішити як імпортозаміщення необхідних (наприклад для авіабудівництва) високотехнологічних сплавів, так і сприяти експорту такої продукції закордонним замовникам

Так, подібний орган зможе нарешті сприяти розв’язанню проблеми з заміщенням російських матеріалів для будівництва нових літаків.

Відзначається, що "УкрНДІспецсталь" має вигідне географічне місцезнаходження – в центрі найбільшого промислового регіону України та налагоджене дослідно-промислове виробництво металургійної продукції спеціального призначення з відповідним досвідом у 55 років.

Військове кораблебудування - ще один сектор ОПК України, для якого потрібна сертифікація спеціальних металів
Читайте також: Кабмін вручив Мінекономіки захист інтересів держави у справі "Мотор Січі"