xcounter
#

ЗСУ успішно порушили логістику армії РФ на півдні: склади знищено, шляхи подвозу обмежені

ЗСУ успішно порушили логістику армії РФ на півдні: склади знищено, шляхи подвозу обмежені
5192

Для російських окупантів це означає снарядний голод, брак іншого забезпечення і це повторення ЗСУ стратегії зі звільненням Херсону, але у значно більших масштабах

Завдяки високоточним далекобійним ударам Збройні Сили України змогли суттєво порушити логістику та забезпечення боєприпасами російських військ на півдні.

Як повідомила начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у ворога вже спостерігається снарядний голод, хоча кількість обстрілів все одно складає 50-60 на добу.

Читайте також: Черга на F-35 формується вже на 8 років вперед - ілюстративний приклад Румунії для України

"Ми продовжуємо знищувати їхні запаси та логістику постачання, щоб вони не могли поповнювати того, чого не стало. Ті склади з боєприпасами, які вони розгорнули на лівому березі Дніпра, нами вже відпрацьовані. Підтягувати додаткові їм все складніше", - повідомила Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Причина погіршення логістики окупантів - ураження Чонгарського мосту, через що ворог почав везти військові вантажі об’їзними шляхами. І якщо подивитися на мапу доріг, то можливо побачити наступну картину:

логістика рф на півдні

Варто зазначити, що будь-яке ураження такої споруди як міст, навіть якщо його нашвидкуруч полагодили не означає повноцінне відновлення його пропускної спроможності. Наприклад, проїзд вантажних автомобілів через Кримський міст вагою понад 1,5 тонни заборонено.

Звісно між поки окупованим Кримом залишається сполучення через Армянськ, але це зайвий гак та навантаження на транспорту мережу. Аналогічне стосується й автомобільного шляху вздовж Азовського моря.

Й зрештою необхідно розуміти й об'єми військових вантажів, які необхідно перекидати щодня. За ілюстративним розрахунком необхідного забезпечення однієї батальйонної тактичної групи армії РФ мова йде про 17 рейсів вантажних машин та паливозаправників на добу.

Звісно у РФ залишається можливість організувати паромну переправу через Керченську протоку за допомогою десяти великих десантних кораблів. Але все одно все впирається у виїзди з півострова. Відносно ж можливості доставки морем вантажів до поки окупованих портів на Азовському морі - то вони знаходяться у зоні ураження українського далекобійного озброєння.

Також треба враховувати й залізничне сполучення, але справа в тому, що перевезення вантажів залізничним транспортом означає концентрацію боєприпасів на вузлових станціях та пунктів розвантаження, які також знаходяться у зоні ураження ЗСУ.

І хоча це не означає, що вже "завтра" у РФ завершаться снаряди, але це той самий механізм впливу на загальну боєздатність ворога, який дозволяє звільнити українські землі. Саме такий сценарій був реалізований під час операції зі звільнення Херсону, але тепер мова йде про значно більші масштаби.

Читайте також: У ЗСУ вперше засвітилась польська бойова машина Rosomak: мова йшла про замовлення на 200 одиниць