xcounter
#

Рідкісні кадри, як ЗСУ пускають ракети Brimstone з "тачанок", хоч і мають для них машини Wolfram

7903
Пуск ракет Brimstone з вантажівки, стоп-кадр з відео ССО ЗСУ
Пуск ракет Brimstone з вантажівки, стоп-кадр з відео ССО ЗСУ

Вперше високоточна ракета Brimstone "засвітилася" в руках ЗСУ понад рік тому, у травні 2022 року

Збройні Сили України випускають по рашистах ракети Brimstone і нещодавно стало відомо, що майже рік тому британці зробили для ЗСУ спеціальну машину Wolfram на базі Supacat, щоб українські військові могли використовувати для цих ракет саме спеціалізовану пускову установку, а не "саморобні" варіанти.

На сьогодні в активі наших військових може бути всього декілька десятків таких мобільних пускових для ракет Brimstone і, судячи з усього, такої кількості аж ніяк не достатньо, щоб покрити потреби ЗСУ в таких системах.

Читайте також: Рашистам в день прилітає до 8 тисяч артснарядів, і питання в тому, щоб ЗСУ й надалі могли тримати такий темп

Бо, наприклад, на нещодавно опублікованому відео від Сил Спеціальних Операцій ЗСУ можна помітити пуск тих же ракет Brimstone з пускової установки, встановленої на базі звичайної вантажівки, які наші військові використовують паралельно з машинами Brimstone.

Такі "тачанки, які ЗСУ використовують для пусків ракет Brimstone, вперше були помічені ще у травні 2022 року, причому буквально менш як за тиждень до того, як стало відомо, що британські високоточні ракети Brimstone вже нищать рашистів в Україні.

Разом з тим, у листопаді 2022 стало відомо, а яку ж саме версію ракет Brimstone передають Україні і, як виявилося, йдеться про Brimstone 2 Dual Mode з комбінованою системою наведення

Читайте також: Чергова катастрофа з Watchkeeper: британці тепер питають, а чи потрібен їм дорогий проблемний БПЛА