xcounter
#

Загроза окупантам в Криму: Польща та Румунія провели спільні маневри бронетанкових частин

804
Бронемашини Piranha V – основний тип бронетехніки, який використовувався під час польсько-румунських тренувань
Бронемашини Piranha V – основний тип бронетехніки, який використовувався під час польсько-румунських тренувань

Маневри відбулись в рамках операції Justice Sword 21 – частини навчань Defende Europe 2021

На європейському континенті тривають маневри і операції, передбачені сценарієм навчань НАТО Defende Europe 2021, мета яких - ізоляція угрупування РФ в тимчасово окупованому Криму та відпрацювання дій в районі Калінінградського анклаву.

Зокрема, як розповів польський портал Defence 24, 282 батальйон польського контингенту в Румунії (PKW Rumunia) та 26 піхотного батальйону армії Румунії провели спільні тренування в період 5-12 травня цього року, котрі відбулись в рамках операції Justice Sword 21.

Читайте також: Українська артилерія почала бойові стрільби в рамках навчань НАТО Dynamic Front 2021
На відкриття цих маневрів прибув особисто президент Польщі Анджей Дуда

Головне завдання, яке відпрацьовували польські та румунські підрозділи – відбиття наступу противника та перехід у наступ, зокрема за підтримки танкових частин, авіації та артилерії.

Гвинтокрили вогневої підтримки IAR-300 військово-повітряних сил Румунії

При цьому частини румунської вперше презентували свої новопридбані бронемашини Piranha V. Аналогічна техніка стоїть на озброєнні й частин PKW Rumunia.

А от в якості мішеней для стільб, схоже, використали стару техніку радянського виробництва, що була на озброєнні румунської армії

Загалом для проведення операції Justice Sword 21 як частини операції Defende Europe 2021 залучено майже дві тисячі військовослужбовців та 250 одиниць військової техніки армій країн НАТО.

Бійці підрозділів польського контингенту в Румунії - PKW Rumunia
Читайте також: Відбити агресію швидко: бойові літаки ВПС Німеччини і Польщі відтепер будут діяти у небі без національних кордонів