xcounter
#

Загородзагони РФ у дії на відео та свідченнях полонених

4174
Загородзагони РФ у дії на відео та свідченнях полонених

Практика загородзагонів у РФ доволі довгий час вважалось обмеженою, водночас допит полонених та відео з передової говорять про зовсім інше

Армія РФ широкого використовує загородзагони й хоча про це було відомо вже доволі значний час, зокрема з вересня минулого року, але вважалось, що така практика все ж таки обмежена. Зокрема було відомо про таку функцію "кадирівців" й сталу практику у так званій "ЧВК "Вагнер".

Але попри уявлення про те, що вона має, все ж таки, відносно обмежений характер з початком активних наступальних дій ЗСУ значне ширше використання загородзагонів отримало підтвердження одночасно на двох окремих відео.

Читайте також: Рашистів у поки що окупованому Криму методично засліплюють, знищуючи їх найцінніші РЛС

На одному з них від Служби Безпеки України - допит двох полонених рашистів. Один з них так званих підрозділів "Шторм Z" (також зустрічається назва "Штурм Z"). Підрозділ кинули на позиції та попередили, що "позаду стоять загородзагони, які у випадку спроби втечі будуть розстрілювати всіх".

Другий полонений - безпосередній командир загородзагону, приписаний до окремої комендантської роти ФСБ, який визнав, що мав наказ "не дати відступати "Штурму Z" й бити при їх відступі на ураження".

Також у мережі з'явилось відео, скоріш за все, одного такого загородзагону, який оприлюднений гуманітарним проєктом, створений з ініціативи МВС України, "Ищи своих". На ньому групу з шести осіб, які втікають з поля боя зупиняє такий загородзагін, ліквідуючи декількох рашистів. Місце зйомки та час залишається невідомим.

Часом вважається, що підрозділи "Шторм Z" (5-а бригада, 8-ої армії, південного військового округу РФ, ППД - с. Водяное, так звана "ДНР"), формують лише з зеків, водночас це не відповідає дійсності, бо у березні з'явилось відео від калінінградців, які не були ув'язненнями, але потрапили у такий підрозділ й також жалілись на загородзагони.

Читайте також: Окупанти на Херсонщині ставили міни ЯРМ і таки боялись, що ЗСУ форсують Дніпро