xcounter
#

ВМСУ натякнули, що використовують PB40 Defiant проти "Рапторів" та "катерів-камікадзе" РФ

15470
Патрульний катер PB40 Defiant, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Патрульний катер PB40 Defiant, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Екіпажі наших катерів боряться не тільки проти диверсантів, але й проти ворожих ракет також

Прес-служба Військово-Морських Сил України опублікувала репортаж, із якого випливає одразу декілька цікавих речей.

Наприклад, що для захисту наших позицій біля Очакова, який регулярно обстрілюють із Кінбурнської коси окупанти, наші ВМСУ можуть використовувати зокрема американські патрульні катери PB40 Defiant.

Читайте також: "Стриж" з "бавовною" може бути кращим аніж "катер-камікадзе" як зброя проти Чорноморського флоту РФ
Ймовірно - носова частина патрульного катера PB40 Defiant, де встановлено один із двох кулеметів M2 Browning, березень 2023 року, фото - АрміяInform

На це вказує сам опис: "вони маневрові та швидкі, до 45 вузлів", "їхньою сильною стороною вважаю маленьку осадку", "щодо озброєння, то це американські кулемети та гранатомети". Що цілком відповідає заявленим характеристикам PB40 Defiant у відкритих джерелах - довжина корпусу 12 метрів, швидкість ходу близько 40 вузлів, набір озброєння - два кулемети M2 Browning калібру 12,7 мм, один кулемет М240 калібру 7,62 мм та один автоматичний гранатомет Mk19.

Також доволі цікаво описується функціонал, який в строю ВМСУ виконують американські катери PB40 Defiant.

Набір озброєння переданих для Сил оборони України патрульних катерів Defiant, ілюстративна інфографіка від Naval News

Якщо загалом, то це ведення протидиверсійної боротьби з тим, що окупанти не могли зайти в Дніпро-Бузький лиман та отримати "вхід" до портів Миколаєва. Боротьба проти російських окупантів на Кінбурнській косі, які регулярно обстрілюють Очаків. І також – несення бойового чергування в системі протиповітряної оборони на випадок нових ракетних атак росіян.

Але при цьому можемо зустріти вказівку, що екіпажі катерів PB40 Defiant зі складу ВМСУ також націлені на боротьбу з рашистськими "катерами-камікадзе", факт застосування яких Генштаб ЗСУ визнав у своєму повідомленні від 11 лютого 2023 року. І також – схоже, що екіпажі наших катерів Defiant мали успішні дуелі проти ворожих штурмових катерів "Раптор", які після отриманої поразки навіть не намагаються тепер підійти ближче до наших позицій.

Автоматичний гранатомет Mk19 із набору озброєння патрульного катера PB40 Defiant, березень 2023 року, фото - АрміяInform

Патрульні PB40 Defiant мають довжину корпусу всього 12 метрів. Але екіпажі таких катерів в складі ВМСУ себе відчувають захищеними, зокрема завдяки кевлавровій броні на рубці, і завдяки тому, що такі катери можна легко маскувати на місцевості, завдяки їх малим габаритам.

Також важливо, що PB40 Defiant достатньо прості для освоєння особовим складом, незалежно від їх рівня базової підготовки. Бо як вказує прес-служба ВМСУ, на таких катерах служать як і кадрові моряки, так і мобілізовані військовослужбовці.

Компас в рубці (ймовірно) патрульного катера типу PB40 Defiant, березень 2023 року, фото - АрміяInform
Читайте також: В Києві помітили новий бронекатер "Гюрза", і він матиме особливе завдання на Дніпрі