xcounter
#

Україна уже в серпні може отримати два тральники від Великої Британії

1875
Два тральники британських ВМС типу Sandown
Два тральники британських ВМС типу Sandown

При цьому мова йде про кораблі, які відслужили лише 20 років

Військово-Морські Сили Великої Британії 4 серпня цього року планують провести церемонію виводу із свого складу двох тральників типу Sandown – мова про кораблі HMS Ramsy та HMS Blyth, що були прийняті у стрій флоту в 2000 та 2001 роках відповідно.

Автори британського ресурсу Navy Lookout допускають, що ці тральники будуть виводитись із складу британських ВМС саме для того, щоб передати їх до складу ВМС України в рамках домовленостей, яких досягли Україна та Велика Британія 21 червня цього року.

Читайте також: "Нібулон" завершив ремонт "Охріменка": ВМС України дає більше замовлень цивільним корабелам

Нагадаємо, що цей Меморандум передбачає передачу до складу ВМС України двох кораблів типу Sandown, які зараз перебувають в складі Королівських ВМС Великої Британії, після повної їх ревізії, ремонту, модернізації, додаткового оснащення та відповідної підготовки особового складу ВМС ЗС України.

Як доповнює ресурс Navy Lookout, виконувати такі роботи буде британська оборонна компанія Babcock, як один із суб’єктів "військо-морських" домовленостей між Києвом та Лондоном.

Кораблі типу Sandown відслужили добру службу Великій Британії у місіях на Близькому Сході

Але, схоже, варто дочекатись офіційних заяв по темі передачі британських тральників для України. Бо схоже, що ВМС Великої Британії готуються вивести із свого складу ще один корабель типу Sandown - тральник HMS Shoreham.

Як розповідав Defense Express із посиланням на прес-службу Королівських ВМС, екіпаж тральника HMS Shoreham в найближчий час буде призначений для управління першими трьома безпілотними тральниками - Hebe, Harrier та Hazard.

Тральник HMS Shoreham та його команда, фото прес-служби Королівських ВМС

Ці моряки пройдуть повторну підготовку, і займуть свої місця уже на берегу, тепер - як оператори станцій управління дронами-тральниками.

А що при цьому буде із кораблем HMS Shoreham – тобто, чи його спишуть, чи передадуть Україні, чи просто наберуть новий екіпаж – прес-служба ВМС Великої Британії розкривати не стала.

Єдиний тральник ВМС України "Генічеськ" перебуває в строю вже більше 35 років, на даний момент корабель проходить ремонт на Миколаївському суднобудівному заводі
Читайте також: Міністр оборони Таран підтвердив, що Туреччина за графіком будує перший корвет Ada для України