xcounter
#

Скільки членів екіпажу знищено разом з А-50У та як Су-35 "спостерігав роботу ППО"

25275
Скільки членів екіпажу знищено разом з А-50У та як Су-35 "спостерігав роботу ППО"

Російське окупаційне військо у 2024 році втратило вже другий літак ДРЛВ

Вчора, 23 лютого, Повітряні Сили ЗСУ спільно з Головним управлінням розвідки МОУ збили літак ДРЛВ А-50У російського окупаційного війська — як розповідають у ГУР МОУ, цей літак вилетів з аеродрому "Ахтубинск" о 15:50 і мав виконувати визначені завдання поблизу Приморско-Ахтарска-Зернограда. Водночас о 18:45 засобами РТР наших розвідників було зафіксовано припинення роботи радіолокаційного комплексу "Шмель", яким озброєний ворожий літак ДРЛВ А-50У.

Як відзначають у ГУР МОУ, після успішної атаки на цю машину, інші російські п’ять літаків, які виконували завдання неподалік населеного пункту Миллерово (за декілька десятків кілометрів від кордону з Україною — а саме два винищувачі Су-35, а також три фронтових бомбардувальники Су-34 — отримали наказ припинити виконання місії. Стверджується, що низка з них мала здійснювати ударів по території поблизу тимчасово окупованої Авдіївки.

Читайте також: Нова атака ударних дронів по РФ - який завод уражено

Крім того, у ГУР МОУ оприлюднили перехоплені перемовини екіпажу винищувача Су-35, які фактично спостерігали за знищенням літака ДРЛВ А-50У. "Кашалот-538-й, спостерігав роботу ППО, далі спалах, Баян [йдеться про А-50У] був осторонь, потім розриви, після цього маневрував, не можу більше..." — відзначає російський пілот.

Як повідомляє УП з посиланням співрозмовників у ГУР, на літаку перебував екіпаж з 10 осіб, зокрема п’ять майорів, три капітани, прапорщик та лейтенант. Всі вони знищені внаслідок удару. Водночас жертв від падіння літака на землі немає.

Це вже другий літак ДРЛВ рашистів, які Сили оборони України знищили у цьому році — вперше в небі А-50 було знищено над Азовським морем 14 січня. Раніше Defense Express детально розповідав, чому втрата літака ДРЛВ А-50 для рашистів дуже критична в усіх аспектах.

Читайте також: Підрозділи ППО знищили всі випущені рашистами "Шахеди" під час атаки вночі