xcounter
#

Росіяни заявляють про створення 13 штурмових бригад, яка їх структура

21608
Російські окупанти, фото ілюстративне
Російські окупанти, фото ілюстративне

Які ще деталі відомі про створення нових формувань у військах ворога

Російський "Центр анализа стратегий и технологий" на шпальтах свого неофіційного блогу bmpd виклав зведені дані з відкритих джерел по формуванням нових підрозділів армії РФ, узагальнюючи за весь період 2022-2024 років.

Найперше, що тут привернуло увагу – рашисти заявляють, що в них було сформовано аж 13 штурмових бригад із "добровольців", напряму підпорядкованих Міноборони РФ. Схоже, що тут мова саме про ті підрозділи, із яких формуються ті самі штурмові загони "Шторм-Z", тому на цьому пункті варто зосередити окрему увагу.

Читайте також: Російські пілоти знову відбомбились по Бєлгороду, бомба впала у 50 метрах перед житловим комплексом
Російські окупанти, фото ілюстративне

Для початку, ворожі ресурси заявляють наступний перелік бригад:

  • розвідувально-штурмові – "Волки" (1-ша за нумерацією), "Сибирь" (4-та) і "Терек" (5-та), "им. Святого Георгия Победоносца" (7-ма), "Дон" (10-та), "Днепр" (11-та), "Медведи" (81-ша) та "Север-Z";
  • штурмові – "Конвой" (3-тя), 49-та (без власної назви), "Ветераны" (60-та штурмова), "Урал" (137-ма) та 139-та (без власної назви).

Стверджується, що базою для створення таких бригад стали різноманітні "добровольчі" батальйони та загони, які ще в 2022 році були створені регіональними адміністраціями РФ, і потім підпорядковані Міноборони РФ.

І також – загони "бойового армійського резерву" БАРС, які з самого початку підпорядковувались Міноборони РФ, заявляється про існування 35 підрозділів "батальйон/загін", які належали до БАРС.

"Козачий" загін рашистів, задіяний для війни проти України, зображення з відкритих джерел

Яка принципова різниця між поняттям "штурмова бригада" та "розвідувально-штурмова бригада" - не деталізується. Стверджується, що ці всі бригади переважно мають батальйонну структуру, за виключенням 10-ої "Дон", до складу якої входить 17-ий "Донський козачий генерала Бакланова" полк.

При цьому рашисти також стверджують, що "часткова мобілізація" восени 2022 року в самій РФ дала контингент, якого вистачило на формування близько 100 нових "мобілізаційних" мотострілецьких, танкових та артилерійських полків. І також – що за результатами примусової мобілізації на тимчасово окупованій частині Донбасу окупанти сформували 21 полк "мобілізаційного резерву", які були потім придані кадровим частинам армії РФ.

Крім того, рашистські пабліки також заявляють, що із "добровольців" було сформовано 116-ту бригаду особливого призначення "Росгвардії", яка оперує на тимчасово окупованому Донбасі, і до складу якої входять 900-ий ("Оплот"), 901-ий та 902-ий полки.

Читайте також: Рашисти кажуть про дві нові ракетні бригади, одна з яких ймовірно під KN-23 від КНДР