xcounter
#

Росія витратить 2 роки та 200 мільярдів на формування двох нових корпусів, рід військ – викличе сміх

4980
"Залізничні війська" армії РФ відпрацьовують наведення переправи, ілюстративне фото
"Залізничні війська" армії РФ відпрацьовують наведення переправи, ілюстративне фото

Або як на практиці відбувається "розширення штатної чисельності" армії РФ, яка веде війну проти України

Путін 25 серпня 2022 року підписав указ про збільшення штатної чисельності ЗС РФ на 140 тисяч військовослужбовців. Більш ніж за тиждень потому стали відомі перші деталі плану Кремля по нарощенню чисельності армії РФ.

Зокрема, Міноборони РФ уже запланувало, що йому потрібно до 2 років та до 250 мільярдів рублів, щоб сформувати два нові корпуси. Якого саме роду військ – назва викличе скоріше сміх, бо тут мова про формування нових корпусів в структурі саме "залізничних військ". Таку розстановку пріоритетів відомство військового злочинця Шойгу пояснює так – йому потрібні "багнети" для проекту по розширенню БАМу та для "відновлення інфраструктури" залізниць в тимчасово окупованих районах України, розповідає Rail.insider з посиланням на ресурси кремлівських пропагандонів.

Читайте також: Рашисти на Півдні "пересіли" на вертольоти, бо ЗСУ втопили переправи та баржі
"Залізничні війська" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Новина показова, бо "зі старту" демонструє, якими пріоритетами керується російське Міноборони, коли ухвалює рішення по розширенню штату армії РФ в умовах війни проти України. Замість розширення "ударного кулака", рашисти і далі керуються радянськими настановами та "роздувають" штати частин забезпечення.

Тут заодно варто співставити порядок затрат, який Міноборони РФ планує на найближчу перспективу: + 600-700 мільярдів рублів для "промислової мобілізації" російського ОПК і понад 200 мільярдів рублів. Справа виглядає так, що для збільшення штатну армії РФ на вказані 140 тисяч осіб Кремлю доведеться витратити порядка 1 трильйона рублів. І схоже, що тут країна-агресор постає перед "ресурсною дилемою" - або друкувати гроші на "набір" нового "гарматного м’яса", або ж друкувати гроші для підтримки роботи свого ОПК.

"Залізничні війська" армії РФ відпрацьовують наведення залізничної паромної переправи, ілюстративне фото довоєнних часів

Наскільки "вагомі" в структурі армії РФ "залізничні війська", можуть показати наступні цифри. За даними довідника The Military Balance за 2021 рік, залізничні війська армії РФ налічували усього 29 тисяч осіб. Структурно вони були зведені в чотири регіональні командування, яким підпорядковувались 10 бригад військових "залізничників".

Схоже, для створення нових двох корпусів "залізничних військ" в армії РФ державна РЖД і отримала "рознарядку" на мобілізацію 10 тисяч залізничників.

Рашисти відпрацьовують завантаження бойової техніки на залізничну платформу, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: РФ визнала, що не здатна відремонтувати свої "тисячі танків" на базах зберігання