xcounter
#

Рідкісні кадри з безпілотника, як окупанти використовують свої "Ланцети" на полі бою

5291
Баражуючий боєприпас типу "Ланцет", фото ілюстративне
Баражуючий боєприпас типу "Ланцет", фото ілюстративне

Окупанти обирають для запуску своїх баражуючих боєприпасів "Ланцет" звичайні цивільні автівки з причепом, роблячи ставку на мобільність такої пускової

Один з українських аеророзвідників у своєму акаунті у Twitter опублікував фото, на яких можна детально роздивитися, а як же російські військові використовують на полі бою свою баражуючі боєприпаси типу "Ланцет", які насправді доволі небезпечні для нашого війська.

Для запуску своїх "Ланцетів" росіяни обрали доволі просте рішення, взявши звичайний цивільний пікап з причепом, на який встановили катапульту для цього дрона-камікадзе.

Читайте також: Бійці ЗСУ за тиждень збили 34 дрони "Ланцет", це дуже важливо
баражуючий боєприпас типу
Розгорнута пускова баражуючого боєприпасу типу "Ланцет", фото — @externalPilot

У "похідному" варіанті під час транспортування рашисти прикривають свої "Ланцети" в причепі маскувальною сіткою, щоб його було важче ідентифікувати з безпілотника.

Такий варіант використання "Ланцетів" окупантами цілком можна назвати оптимальним, він дозволяє швидко виконати бойове завдання і так само швидко покинути поле бою. З недоліків — за один раз можна запустити тільки один безпілотник, і потім треба повертатися назад.

дрон-камікадзе
Мобільна пускова "Ланцета" під час транспортування, фото — @externalPilot

Як відзначають українські аеророзвідники, такі мобільні пускові зазвичай працюють на відстані близько 15+ км від лінії фронту, тож їх цілком можна нищити безпосередньо під час розгортання, хоча це й доволі непросте завдання з урахуванням мобільності такої пускової.

дрон-камікадзе
Пускова "Ланцета, фото ілюстративне

У контексті використання рашистами їхніх "Ланцетів" варто згадати, що українські фахівці сьогодні розробляють аналог цього дрона-камікадзе під назвою "Перун", про що раніше розповідав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

баражуючий боєприпас
Баражуючий боєприпас "Перун, фото — стоп-кадр з ютуб-каналу PRESSING

Ця нова розробка за зовнішнім виглядом дійсно нагадує "Ланцет", а з ТТХ офіційно поки що були оприлюднені тільки його розміри — довжина у 1365 мм, ширина — 1370 і висота у 800 мм. Запуск такого БПЛА здійснюється з катапульти.

За словами Федорова, в Україні зараз ведуться роботи з масштабування виробництва такого продукту і сьогодні є "чітке бачення" щодо строків та кількості такого БПЛА.

Читайте також: Росіяни показали, що роблять "Ланцет" на верстатах з Японії та Південної Кореї