xcounter
#

Рекордні втрати армії РФ: скільки це у полкових "комплектах"

10820
Рекордні втрати армії РФ: скільки це у полкових "комплектах"

Вдруге за останні десять днів втрати ворога у живій силі за добу перевищили 1000, а загальні за цей період вимірюються у полках

Відповідно до зведення Генерального штабу ЗСУ Сили оборони України завдали ворогу дійсно рекордних за останній час втрат. Мова йде про приблизно 1380 знищених окупантів, 55 танків та 120 одиниць іншої бронетехніки.

До цього у зведеннях Генштабу втрати ворога у живій силі за добу перевищили показник у 1000 лише 13 жовтня, коли було повідомлено про 1030 окупантів, а до цього ще 20 червня - з показником у 1010.

Читайте також: Що це за штурмовики Су-25, яких наші бійці збили 5 літаків за 10 днів боїв

Такі вагомі втрати ворога, в першу чергу, результат його спроби оточити Авдіївку, які розпочалися 10 жовтня та тривають досі. Саме там, як повідомляє Генштаб ЗСУ, завдяки вправним діям наших захисників за минулу добу "втрати ворога склали: вбитими та пораненими майже 900 окупантів, знищено та пошкоджено майже 50 танків та понад 100 одиниць броньованої техніки противника".

А якщо взяти загальні втрати ворога за останні 10 днів, враховуючи те, що ворог активізувався й на Лимано-Куп’янському напрямку, а також безуспішно намагається контратакувати у районі Кліщіївки Донецької області та в районі Вербового Запорізької області, то можливо отримати наступну картину по основним видам наземної техніки:

  • Особовий склад: 8980
  • Танки: 218
  • Бойові броньовані машини: 428
  • Артсистем та РСЗВ 313

І якщо виміряти це у "комплектах" на мотострілецькі полки армії РФ, то можемо отримати наступну картину: за особовим складом та бойовими броньованими машинами це майже рівно чотири повнокровних полки по 2100 осіб особового складу у кожному та по 102 БМП.

Організаційно-штатна структура мотострілецького полку РФ

Щодо танків, то окрім комплекту також на чотири мотострілецькі полки по 31 танку у кожному, ще 94 знищених танки рівно відповідають комплекту танкового полку РФ.

Організаційно-штатна структура танкового полку РФ

Тобто загалом за десять днів армія РФ завдяки діям ЗСУ втратила чотири мотострілецьких полки та один танковий полк. І звісно тут втрати не лише на одному чи двох напрямках. Як підкреслив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний: "на війні немає простих ділянок фронту. Є тільки ті, де складніше".

Читайте також: РФ таємно розмістила в Бельбеку МиГ-31: чи будуть тривоги по всій Україні