xcounter
#

Рашисти визначили нового "кандидата" на знищення "Нептунами" після "Москви"

10465
Сторожовий корабель ЧФ РФ "Ладный", фото з відкритих джерел
Сторожовий корабель ЧФ РФ "Ладный", фото з відкритих джерел

Півсотні моряків з потопленого крейсера "утилізують" на кораблі, що має символічну ППО

Командування Чорноморського флоту РФ прийняло рішення перевести на фрегат "Ладный" 49 матросів-строковиків, що служили на потопленому крейсері "Москва". Про такий план стало відомо батькам матросів, сам "Ладный" має 30 червня вийти в море для ведення бойових дій проти України. Про це повідомляє "Радіо.Свобода".

Особливість ситуації в тому, що фрегат "Ладный" - це морально та фізично застарілий корабель, що в умовах реальних бойових дій має всі шанси повторити долю "Москви".

Читайте також: Рашистський корвет-носій "Калібрів" невдало сходив вслід за "Москвою" (фото)
Сторожовий корабель ЧФ РФ "Ладный", фото з відкритих джерел

Сторожовий корабель проекту 1135 "Ладный" став до строю ще в 1981 році. З 2015 по 2021 рік стояв на довготривалому ремонті в тимчасовому окупованому Криму, але за шість років окупанти "встигли" на цьому сторожовику поміняти лише силову установку.

Тому "Ладный" має ще радянські системи озброєння – чотири пускові установки протичовнового комплексу "Раструб" дві артустановки АК-726 калібру 76 мм, дві пускові установки ЗРК "Оса" та 40 зенітних ракет до них, два чотиритрубні торпедні апарати калібру 533 мм.

ППО цього фрегата – більш ніж символічна, і навіть "лайфхак" з установкою ЗРК "Тор" на вертолітній палубіТор" на вертолітній палубі "не рятує" ніяк. Доведено прикладом рятувального корабля ЧФ РФ "Василий Бех", що був знищений 17 червня біля Зміїного.

Сторожовий корабель ЧФ РФ "Ладный", фото з відкритих джерел

Досі у відкритих джерелах не було згадок про те, що ЧФ РФ вивело в море свої фрегати проекту 1135 для війни проти України. Навіть навпаки – у квітні цього року була фотографія, що обидва кораблі цього типу – "Ладный" та "Пытливый" - стоять біля своїх причалів в тимчасово окупованому Севастополі.

Можливо, рашисти за допомогою таких морально застарілих кораблів спробують "компенсувати" успіхи ВМС України у встановленні "зони закритого доступу" для сил ЧФ РФ у Чорному морі.

На фотографії - захоплений корабель ВМС України "Славутич", два ворожі сторожові кораблі проекту 1135 та 1135М, один ракетний корабель проекту 1239 "Сивуч" та один патрульний корвет проекту 22160, фото - Крым.Реалии, дата публікації - 21 квітня 2022 року
Читайте також: Зона заборони доступу у дії: що зараз відбувається у Чорному морі та чому це стратегічно важливо