xcounter
#

Рашисти мають у "підводному" флоті два десантні катери, і це історична подія для флоту катерів-камікадзе України

7986
Скріншот з відео ГУР МОУ
Скріншот з відео ГУР МОУ

У ГУР МОУ підтверджують знищення десантних катерів проєкту 11770 типу "Серна" та проєкту 1176 "Акула".

Сьогодні вдень, 10 листопада, Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило відео, як українські катери-камікадзе в районі бухти Вузька у тимчасово окупованому Криму атакували кораблі чорноморського флоту російського окупаційного війська.

Разом з тим, пізніше в ГУР МОУ за результатами дорозвідки актуалізувало інформацію щодо цієї дійсно надзвичайно успішної спецоперації, у результаті якої окупанти втратили ще два своїх кораблі.

Читайте також: На "зброю та техніку" Україна у 2024 році витратить 6,5 млрд доларів, і тут є доволі важливі нюанси

Так, у відомстві оприлюднили супутниковий знімок, на якому можна побачити уражені кораблі, зокрема один з бронетранспортером на борту, а також обгорілий від ударів причал.

Хоча спершу у ГУР МОУ говорили про два уражені десантні кораблі проєкту 11770 типу "Серна", але водночас за результатами дорозвідки підтвердилося, що один з кораблів, який атакували катери-камікадзе, був десантним катером проєкту 1176 "Акула".

Але найголовніше, що за даними ГУР МОУ обидва російських кораблі у результаті атаки українським надводним озброєнням, пішли на дно — і це вперше, коли у результаті використання катерів-камікадзе було остаточно знищено одразу два кораблі.

Читайте також: Найновітнішій B-21 Raider, перший літак шостого покоління, здійснив перший політ (фото та відео)