xcounter
#

Українські катери-камікадзе вночі уразили кораблі рашистів (відео)

12666
Скріншот з відео ГУР МОУ
Скріншот з відео ГУР МОУ

ГУР МОУ показало кадри роботи українських дронів-камікадзе

Головне управління розвідки Міноборони України вночі 10 листопада провела спецоперацію в тимчасово окупованому Криму, у результаті якої було уражено малі десантні кораблі Чорноморського флоту РФ — йдеться про десантні катери проєкту 11770 класу "Серна"; раніше низка українських ЗМІ повідомляло, що було уражено одразу два кораблі противника.

Пресслужба ГУР МОУ публікує кадри використання дронів-камікадзе по ворожих кораблям, на опублікованих кадрах можна побачити одразу два катери, розташовані борт до борту (ймовірно 11770 класу "Серна" та 1176 "Акула").

Читайте також: У РФ мимоволі остаточно підтвердили, що С-400 навіть з 40Н6 не може боротися з балістичними ракетами

Як відзначають у пресслужбі, на судні був екіпаж, воно також було завантажено бронетехнікою, зокрема одним БТР-82 — нагадаємо, що загалом десантні катери цього класу можуть брати до 45 тонн вантажу або один танк чи дві БМП/БТР чи до 92 осіб десанту.

У ГУР МОУ нагадують, що саме малі десантні катери класу "Серна" противник зокрема активно використовував для перекидання техніки та десантну на острів Зміїний — один з таких кораблів був уражений розвідувально-ударним безпілотником Bayraktar TB2; також відомо, що окупанти встановлювали на ці кораблі ЗРК "Тор".

У ГУР МОУ також натякають, що спецоперацію з ударів по російських кораблях вдалося реалізувати за допомогою платформи United24 — нагадаємо, що ще понад рік тому було оголошено про створення в Україні власного флоту надводних морських дронів.

Читайте також: Ще одна держава вслід за Україною взяла ППО в оренду, назва ЗРК здивує