xcounter
#

Подарунок союзника: Литва отримає американські одноразові гранатомети M72 LAW

2671
Американський військовий з гранатометом M72 LAW в Афганістані
Американський військовий з гранатометом M72 LAW в Афганістані

Американські гранатомети M72 LAW будуть передані литовським Добровольчим силам національної оборони

Сполучені Штати передадуть Міноборони Литви партію легких одноразових гранатометів M72 LAW. Про це йдеться у повідомленні пресслужби оборонного відомства Литви.

Передача озброєння відбудеться 14 квітня у Штабному батальйоні Гедиміна Великого, що у Вільнюсі. Гранатомети M72 LAW отримають литовські Добровольчі сили національної оборони. "Вони [гранатомети – прим. DE] значно укріплять можливості та бойову міць Збройних сил Литви", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На заміну РПГ-7: Естонія придбала останню версію реактивних гранатометів Carl Gustaf

M72 LAW гранатомет
Гранатомет M72 LAW

Вартість безоплатно переданої зброї становить 10 млн доларів, водночас кількість гранатометів, що отримають литовські військові, не зазначається.

"Американські військові не тільки пожертвували навчальні та бойові гранати для M72 LAW, але й проінформували інструкторів про те, як використовувати цю зброю", – йдеться у повідомленні.

гранатомет M72 LAW
Під час пострілу

Гранатомети M72 LAW калібру 66 мм призначені для ураження бронетехніки, особового складу та польових інженерних укріплень противника. На озброєння прийняті у 1962 році. Ці гранатомети брали участь у бойових операціях США та їх союзників в Іраку, Афганістані та під час інших конфліктів.

Гранатомет M72 LAW
Гранатомет M72 LAW під час випробувань у 1960 році

Читайте також: Дроном з гранатомета: британські військові в Малі оцінюють переваги багатофункціонального Drone40