xcounter
#

Після 8 днів навчань виявилось, що Німеччина має лише 324 "надійно боєздатних" БМП

16730
Німецькі БМП Puma, ілюстративне фото з відкритих джерел
Німецькі БМП Puma, ілюстративне фото з відкритих джерел

І тут мова саме про "заслужені" бронемашини Marder, а не новіші БМП Puma

Ядром сил швидкого реагування НАТО в 2023 році має стати 37-ма танково-гренадерська бригада зі складу 7-ої танкової дивізії бундесверу. В останні декілька тижнів ця бригада проводила активні навчання, зокрема на бойові стрільби вийшли дві роти – на танках Leopard 2 та бойових машинах піхоти Puma відповідно.

Якщо рота на "Леопардах" за 8 днів навчань показала надійність на рівні 80-90%, то рота на 18 БМП Puma за 8 днів тренувань остаточно втратила боєздатність, бо усі 18 машин просто вийшли із ладу, головним чином – через раптові проблеми із електронікою та механізмами башти. Для відновлення боєздатності знадобиться мінімум 3-4 місяці, пише німецький Spiegel.

Читайте також: Скільки зараз коштують155-мм боєприпаси: приклад контракту Rheinmetall на 10 тисяч снарядів
БМП Marder під час маневрів німецької армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Як доповнюють журналісти видання, німецьким військовим у 2023 для виконання своїх завдань в рамках сил швидкого реагування НАТО доведеться покладатись на старіші, але більш надійні та перевірені БМП Marder. А що робити із новими, але ненадійними Puma – Міноборони Німеччини вирішуватиме окремо.

Ситуацію з ненадійністю таких БМП німецькі військові уже називають «лотереєю». Та відзначають, що раніше настільки масових неполадок в бронемашинах Puma не відзначалось. Втім, самі німці також додають, що під час бойових стрільб на таких БМП інтенсивністю "не зловживали", а тренування відбувались у "бережливих умовах" на полігонах півночі Німеччини.

Німецькі БМП Puma, ілюстративне фото з відкритих джерел

Все вищевикладене означає, що на даний момент німецький бундесвер має лише 324 "надійно боєздатних" бойових машин піхоти. І тут мова саме про БМП Marder модифікацій А3, А4 та А5.

Кількість БМП Puma в строю німецького війська, за даними The Military Balance 2022, складає 350 одиниць. Фактичний статус таких машин – по факту "підвішений". Що окрім всього іншого, суттєво обмежує ймовірність передачі для ЗСУ настільки бажаних німецьких БМП Marder бодай в оглядній перспективі.

БМП Marder під час маневрів німецької армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Про 300 танків, 700 БМП і 500 гаубиць, та 200 тисяч "свіжих" солдатів РФ: розбір тез інтерв’ю Залужного