xcounter
#

​На Чернігівщині та Сумішні ворог зупинений, позиції на Донбасі відновлені - Міноборони

6352
Танки Т-64 ЗСУ
Танки Т-64 ЗСУ

Оперативна інформація з передових російсько-української війни станом на 17:00 24 лютого ​

Міноборони України підбило підсумки бойових дій проти армії РФ станом на 17:00 24 лютого.

У заяві зазначається, що противник продовжує агресивні дії по всій лінії спільного кордону. Водночас на багатьох напрямках ворог вже зупинений, а позиції на Донбасі відновлені по всій лінії зіткнення.

Читайте також: Повномасштабна війна РФ проти України: події першого дня агресії

Чернігівський напрям: війська РФ зупинені по річці Уж в районах Великі Осняки, Рівнопілля, ведеться танковий бій. На околиці Чернігова колони броньованої техніки ворога зупинили підрозділи Першої танкової бригади.

Конотопський напрям: змішана колона техніки армії РФ чисельністю до 300 одиниць наблизилась до населеного пункту Конотоп. Війська противника зупинені в районах населених пунктів Грем’яч та Кролевець, а також в районі Батурина.

Також повідомляється про спробу висадки тактичного десанту вздовж київського водосховища. А з аеродромів Білорусі виконує демонстраційні дії вздовж північної ділянки державного кордону.

Київський напрям: у Гостомелі йде бій за злітно-посадкову смугу. Також відомо, що по позиціях ворога Нацгвардія України завдала удар артилерією, а частина вертольотів противника - збито. Також Національна Гвардія України вступила в бій в районі міста Прип’ять.

Донбас: захисниками України відновлене положення по всій лінії зіткнення.

Північний напрям: ведуться бої в напрямку Маріуполя. Для захисту Мелітополя з боку можливого удару з окупованого Криму - організована оборона по рубежу населених пунктів Абрикосівка, Рикове, Азов.

Читайте також: ​Bayraktar TB2 у небі України: як знищують російські танки (відео)