xcounter
#

Міністр оборони Андрій Таран говорить, що ДОЗ-2021 виконується за планом

1090
Українське військо потребує стабільного фінансування не тільки на купівлю нової зброї, але й на покриття поточних потреб також
Українське військо потребує стабільного фінансування не тільки на купівлю нової зброї, але й на покриття поточних потреб також

За І півріччя 2021 року Міноборони уже замовило поставку оборонної продукції на 68,7% від наявних фінансів

Державне оборонне замовлення на 2021 рік виконується "планово та без зривів". Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран, пише видання АрміяInform.

Зокрема, як заявив очільник оборонного відомства України, за перше півріччя 2021 року ЗСУ отримали понад 500 одиниць основних зразків озброєння та військової техніки та понад 3,3 мільйони одиниць оборонної продукції, при цьому "було взято зобов’язань на 68,7% фінресурсу".

Читайте також: Зброя для арміі України стоїть без ремонту і модернізації: бюрократія перемогла "оборонку"
Без регулярних та стабільних закупівель боєприпасів та комплектуючих Збройні Сили України стануть небоєздатні

Окремо Андрій Таран вирішив наголосити на тому, що показники ДОЗ-2021 були визначені постановою Кабінету Міністрів України "Питання державного оборонного замовлення на 2021-2023 роки", що була схвалена 4 квітня 2021 року.

І також – що до 31 грудня 2021 року закупівля товарів, робіт та послуг оборонного призначення відбувається відповідно до Закону України "Про державне оборонне замовлення", відповідного до річного плану закупівель.

Усі реформи в Україні мають бути спрямовані саме на посилення нашого війська

Водночас, наголошує очільник Міноборони, його відомство уже розробило та прийняло підзаконні нормативні акти, спрямовані на імплементацію Закону України "Про оборонні закупівлі"

"Ці керівні документи мають важливий вплив на виконання основних показників ДОЗ-2021, нормативно врегульовано питання їх реалізації у поточному році та дозволяють поступово впроваджувати відкритість оборонних закупівель, започаткувати Реєстр виконавців оборонних контрактів тощо", - сказав Андрій Таран.

Збройні Сили України мають "пересідати" на новітні зразки бронетехніки
Читайте також: "Дзвін-АС", "Нептун", боєприпаси та Bayraktar TB2: як проходить переозброєння української армії