xcounter
#

Литва озброїться найновішою версією шведських гранатометів від Saab

1179
Норвезькі військові тестують гранатомет Carl-Gustaf
Норвезькі військові тестують гранатомет Carl-Gustaf

Із запуску гранатомета Carl-Gustaf у версії M4 компанія Saab підписала контракти з 14 країнами

Шведська компанія Saab підписала рамкову угоду з Міністерством оборони Литви щодо новітньої версії ручних гранатометів Carl-Gustaf M4 та боєприпасів до них, повідомляється на сайті компанії.

Carl-Gustaf M4 ручний гранатомет
Ручний гранатомет Carl-Gustaf M4. Фото: Saab

Зазначається, що перше замовлення на боєприпаси на суму близько 150 млн шведських крон (приблизно 16,58 млн доларів) розмістила Литовська агенція оборонних матеріалів у зв’язку з підписанням рамкової угоди.

Читайте також: На заміну РПГ-7: Естонія придбала останню версію реактивних гранатометів Carl Gustaf

Таким чином, литовські збройні сили приєдналися до тієї ж рамкової угоди, що й Естонія, Латвія, а також Швеція.

Carl Gustaf M4
Гранатомет Carl Gustaf призначений для знищення броньованих цілей, живої сили і вогневих позицій, а також для створення димових завіс і освітлення місцевості

Шведська компанія Saab запустила у виробництво гранатомети Carl-Gustaf M4 у 2014 році і з того часу підписала контракти з 14 країнами (Литва використовує систему Carl-Gustaf з середини 1990-х років).

"Широкий спектр боєприпасів забезпечує надзвичайну тактичну гнучкість, готовність до будь-якої бойової ситуації, забезпечуючи швидше ведення бою, підвищену ймовірність влучення та більшу ефективність", – розповідають у Saab про переваги своєї розробки.

Детальніше про шведський гранатомет Defense Express розповідав в окремому матеріалі Carl Gustaf та інші: як розробники світу шукають оптимальні шляхи посилення потенціалу піхоти на полі бою.

Читайте також: Carl Gustaf та інші: які проєкти мають Україна, Польща та Туреччина