xcounter
#

Командувач логістики Сухопутних військ розповів про втрати ЗСУ в бронетехніці та артилерії

51488
Артилерія Збройних Сил України веде вогонь, фото ілюстративне
Артилерія Збройних Сил України веде вогонь, фото ілюстративне

Україна стала найбільшим у світі покупцем зброї, що необхідна для гідної відсічі рашистам

На полях виставки Eurosatory видання National Defense взяло інтерв’ю в заступника міністра оборони Дениса Шарапова та Командувача логістики Сухопутних військ ЗСУ бригадного генерала Володимира Карпенко.

Зокрема, Командувач логістики Сухопутних військ вперше за час війни розповів про втрати ЗСУ в бронетехніці та артилерії. За словами Карпенко, ми уже втратили 400 танків, 1300 бронемашин та 700 одиниць артилерії.

Читайте також: ЗСУ настільки інтенсивно стріляли з M777, що декілька десятків гаубиць уже на ремонті – The Washington Post

Якщо брати актуальні цифри по втратам армії РФ, то виходить наші втрати співвідносяться з втратами орків наступним чином: по танкам – 1:3.64, по бронемашинам – 1:2.74, по артилерії – 1:1.04.

Втрати армії РФ станом на 17 червня 2022 року

Командувач логістики Сухопутних військ додав, що "на сьогодні ми маємо приблизно 30-40, іноді до 50 відсотків втрат техніки в результаті активного бою".

Він також окреслив – щоб повноцінно прикрити усю лінію фронту, де відбуваються активні бої, Україні потрібно повноцінно оснастити 40 бригад. І на ці 40 бригад загалом потрібно аж 4000 БМП, 1200 танків та майже 2,2 тисячі артилерійських систем.

Навчання Сухопутних військ ЗСУ, ілюстративне фото довоєнних часів

Ситуацію із запитом на озброєння для ЗСУ підкреслює також наступна фраза від заступника міністра оборони Дениса Шарапова. Він сказав, що це перша за останні 20 років виставка Eurosatory, де Україна не виступає як виробник зброї, а навіть навпаки – стала найбільшим у світі покупцем техніки та озброєння.

Шарапов також підкреслив, що місія делегації України на цій виставці – налагодити та прискорити процес поставок зброї для України. І також показати, що українські бійці найкраще у світі використовують найсучасніші зразки озброєнння.

Бійці ЗСУ біля знищеної техніки орків, фото з відкритих джерел
Читайте також: ЗСУ натякають, що мають ще багато 203-мм снарядів до САУ "Піон" (відео)