xcounter
#

Які об'єкти РФ може захопити Пригожин для тотальної зміни балансу сил: про "Воронеж-45" та інші об'єкти

"Вагнерівці" у Ростові-на-Дону
"Вагнерівці" у Ростові-на-Дону
4858

Проблема заколоту чи навіть громадянської війни у РФ в тому, що мова йде про країну з ядерним озброєнням й про склади зберігання та значну кількість АЕС, а до деяких з них "вагнерівцям" лише три години по трасі

Головна проблема будь-якого заколоту у тому, що сили заколотників поступаються регулярним військам та державній машині, навіть якщо вона дає збій. Єдиним фактором успіху є максимально короткий час для силової зміни влади у столиці, який якраз можливо досягти малими силами.

Але зараз так звані "вагнерівці" розігрують абсолютно інший сценарій заколоту, коли до столиці, тобто Москви, ще необхідно дійти. Зокрема війська Пригожина вже захопили Ростов-на-Дону, де "вагнерівці" взяли під контроль всі основні командно-штабні об'єкти силових структур.

Читайте також: Армія РФ використала проти "вагнерівців" Ми-28 та Ка-52, частина з них збита

Фігурує неперевірена інформація щодо захоплення об'єктів у Воронежі, непідтверджена інформація про просування у бік Москви, не факт, що правдива інформація щодо руху у бік Краснодару та Волгограду. При цьому мова йде не про бої, в саме про заходження певних сил у міста.

Протидіяти цьому просуванню Кремль поки може лише силами авіації - ударними вертольотами та літаками тактичної авіації. Але головна особливість у тому, що як такої лінії фронту немає й оснащені не лише ПЗРК, а й зенітними ракетними комплексами "вагнерівці", як мінімум засвітилась "Стрела-10", можуть протидіяти цій загрозі.

Водночас час грає проти "вагнерівців", бо Кремль почне підтягувати додаткові сили, й можливо Пригожин розіграє зовсім інший сценарій, який дуже сильно вирівняє його шанси. Тим паче, що мова йде про його особисте виживання. Й у такому випадку не виключно, що він зверне увагу на ядерні об'єкти РФ.

Й найближчим таким об'єктом для сил Пригожина може стати "Объект 387", він же "Воронеж-45" у н.п. Борисоглібськ Воронезької області, в/ч 14254 12-го головного управління міноборони РФ. Це діюча база зберігання ядерного озброєння, одна з 12. За неофіційною інформацією цей склад призначений для зберігання саме тактичного ядерного озброєння. Від самого Воронежа вона у 190 км.

"Объект 387" у Воронезькій області РФ

Ще один варіант теоретичного "ядерного сценарію" є захоплення "вагнерівцями" атомних електростанцій. Найближча з них до верифікованих позицій "вагнерівців" у Ростові-на-Дону - Ростовська АЕС у 200 км від міста. Ця станція має чотири енергоблоки ВВЭР-1000, які аналогічні блокам на Запорізькій АЕС. Більше того, сама станція побудована за типовим проектом У-87, як й ЗАЕС, тобто її структура добре відома "вагнерівцям".

Ростовська АЕС
Ростовська АЕС

Ще одна атомна електростанція в умовній досяжності "вагнерівців" знаходиться у Воронезькій області - Нововоронезька АЕС у 45 км від обласного центру. Станція має сім енергоблоків різної потужності, чотири з яких в експлуатації. Наразі діють по одному ВВЭР-440 та ВВЭР-1000, а також два нових ВВЭР-1200. Також у сусідній Курській області у 40 км від обласного центру знаходиться Курська АЕС з трьома діючими енергоблоками РБМК-1000 (аналогічні енергоблокам Чорнобильської АЕС).

Захоплення будь-якого з цих об'єктів повністю переверне баланс сил між підконтрольними Кремлю силовими структурами та "вагнерівцями" й вочевидь є доволі загрожуючим для усього світу розвитком подій.

Читайте також: За 2 тижні до заколоту Пригожин був на підприємстві ВПК, де роблять модернізації МТ-ЛБ