xcounter
#

Як топили ВДК "Цезарь Куников" відео з корабля рашистів: на що варто звернути увагу

ВДК "Цезарь Куников" до знищення
ВДК "Цезарь Куников" до знищення
17155

"Цезарь Куников" став першим ВДК РФ, який був саме потоплений дронами-камікадзе й четвертим знищеним на Чорному морі

Відомий своїм "вечного полета братья" російський Fighterbomber, який цілком може розширити свої повідомлення й побажанням "вечного плаванья", оприлюднив відео з борту великого десантного корабля "Цезарь Куников".

Нагадаємо, що він 14 лютого був потоплений поряд з окупованим Кримом морськими дронами камікадзе Magura V5, які атакували зграєю.

Читайте також: Супутник показав, що мінімум шість Су-34 не повернулись назад, і це добре

На відео добре видно, що оборона корабля, як й було видно на відео з дронів, побудована виключно на вогні з кулеметів та автоматів.

Й попри наявність у великого десантного корабля двох спарених 57-мм автоматичних гармат АК-725, ворог їх не зміг застосувати. Зазначимо, що в теорії вони мають бути всепогодними та працювати у будь-який час доби, бо керуються системою управління вогнем МР-103 "Барс" з радіолокаційною системою виявлення та супроводження цілей.

АК-725 МР-103
АК-725 та РЛС МР-103 "Барс" на ВДК проєкту 775

Також до відео, яке було знято з корабля, й на якому зафіксовано два вибухи катерів-камікадзе, додана розповідь про те, як рашисти намагались відбити цю атаку.

Нібито загалом бій тривав 20 хвилин, а всього атакувало 10 дронів, з яких нібито було знищено перші чотири, а наступні шість послідовно уразили корабель по лівому борту. При цьому дев'ятий уразив "Цезарь Куников" у пробоїну, а десятий не став атакувати, але нібито спробував атакувати буксир, який супроводжував великий десантний корабель та нібито був знищений.

Зазначимо, що на оприлюдненому відео від ГУР МОУ з атакою приблизна кількість дронів, яка брала участь в атаці, оцінена в 5 одиниць, а на кадрах буксира не видно. Також на відео з корабля жодного знищення дрона не зафіксовано, а без вибуху його бойової частини у нічних умовах об'єктивно доволі важко оцінити результат стрільби.

Ще один цікавий аспект, який випливає з доданої рашистами розповіді, з моменту виявлення дронів-камікадзе до повного затоплення корабля пройшло близько 40 хвилин. Тобто корабель пішов під воду всього за 20 хвилин, але нібито це не завадило нібито всьому екіпажу не лише евакуюватися, а й забрати всю секретну документацію та навіть частину секретної апаратури з озброєнням. І це попри те, що перед тим як піти під воду корабель завалився на борт.

Читайте також: Оновлений морський дрон "Sea Baby 2024": 1 тонна вибухівки на 1000 км